26 / 04 / 2024

Pendik'teki tapu sorunu meclis gündeminde!

Pendik'teki tapu sorunu meclis gündeminde!

İstanbul'un Pendik ilçesinde yaşanan tapu tahsis belgesi sorunları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin 7 sorusuna yanıt aradı..



Pendik teki tapu sorunu meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Pendik ilçesinde yaşanan tapu tahsis belgesi sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Tanal önergesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Pendik İlçesi’nde yaşanan tapu tahsis belgesi sorunlarına ilişkin olarak 7 soru sordu.

Pendik teki tapu sorunu meclis gündeminde!

Tanal'ın soruları

1. Tapu tahsis belgeleri 1984 yılında verilmiştir. Bu yılda 1976 planı geçerli ve yeşil alan iken daha sonradan yapılmış olan planlarda hali hazır durum dikkate alınarak 1987 yılında yapılan planlarda konut olarak düzenlenmiştir. Bu değişikliğin sebebi nedir?

2. Devamında yapılan değişiklikte Pendik konut alanından çıkartıldıktan sonra bu alan tekrardan yeşil alanda kalmaktadır diyerek tapu tahsis belgeleri iptal edilmiştir. Konuttaki alanın yeşil alana çevrilmesinin sebebi nedir?

3. 2008-2011-2014 yıllarında aşamalı olarak farklı plan ve tadilatların yapılmasının sebebi nedir?

4. 2002 yılında hâzineden belediyeye devredilen 158 bin metre karelik alan 2008 yılında yeniden hâzineye geçmiştir Pendik tapu tahsislerine ilişkin mülkiyet davası 2008 yılında açılmıştır ve 10 yıldır sürmektedir. Dosya temyiz aşamasındadır ve hala sonuçlanmamıştır. Dava süreci neden bu kadar uzamıştır?

5. Pendik’te 2981 sayılı yasa gereğince tapu tahsis belgesi sahibi kullanıcıların hak kaybına uğramaması için ilgili yasa hükümlerince tapu almaya hak kazanan hak sahipleri için arazi devir işlemlerinin hızlandırılarak 2981 sayılı kanundan doğan haklarına kavuşturulması için yapılan bir çalışma var mıdır?

6. Üzerinde yaşadığı arazinin devri ilgili mevzuat gereğince yapılmayacak kullanıcılar için ecri misil ödememe, enkaz bedeli ve konut tahsisi vb. hakların kazanılmış hakka dönüşümü ve korunması için alman bir önlem var mıdır?

7. Henüz önlem alınmamış ise Pendik’te yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için alınacak bir önlem var mıdır?

 


Geri Dön