26 / 04 / 2024

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, yeni normalleşme ile perakende sektöründe kira ödemelerin yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu.



Perakende sektörünün önemli isimlerini bir araya getiren Perakende Günleri 2021, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sektör temsilcileri yeni normalleşme ile birlikte perakende sektörü için çözüm önerilerini dile getirdi

Etkinlik kapsamında gerçekleşen"Başkanlar Pandemi Sonrası Perakende Sektörünü Konuşuyor" başlıklı toplantıda, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz, perakende sektöründe yaşananları değerlendir. 

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

Etkinlikte konuşan BMD Başkanı Sinan Öncel devlet tarafından verilen desteklerle salgın dönemini dayanışma içerisinde geçirdiklerini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

 "Dünyada pek çok perakende firmasının iflasına şahitlik ettik. Burada Türk perakende sektörünün daha az yara alarak atlatmasında en önemli etki, kısa çalışma ödeneği oldu. Bununla beraber vergi ötelemeleri, KDV indirimleri, kiralamalardaki KDV indirimleri, kira indirimleri, sektör dayanışması oldu.

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

İlerleyen dönemler için sektör adına umutlu olduklarını söyleyen Öncel, şunları söyledi: 

"İnşallah aşı konusunda umut veren gelişmelerle salgın biraz daha kontrol altına alınacak ve perakende sektörü özlediğimiz günlere gelecek. Turist sayısı da beklediğimiz sayılara gelecek ama bu noktada ekonomik tedbirleri de en üst noktada almamız gerekiyor. Bununla ilgili 2 önemli yasal düzenleme beklentimiz var. Bir tanesinin zaten şu anda hazırlandığını biliyoruz, inşallah Meclis'ten geçer. Kapalı kalınan sürede kiranın alınmayacağına dair ve mülk sahipleriyle kiracıları sürekli karşı karşıya getiren bu olumsuz durum için kapalı olunan sürelerde kira alınmaması... Bir de ortak alan işletme giderlerinin şeffaf, adil, hesap verilebilir ve perakendecinin canını acıtmayacak şekilde düzenlenmesi, paylaşım tablolarının net, açık, herkesin görebildiği biçimde bütün kiracılarla paylaşılması noktasında yönetmeliğin yeniden düzenlenmesine ilişkin taleplerimiz var. Bunların gerçekleşmesini umut ediyoruz."

AVM'lere yeni düzenleme!


Geri Dön