25 / 04 / 2024

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı

Rusya – Ukrayna Savaşı ile bir çıkmaza giren petrol için dünyaca ünlü kuruluşlar, tahminlerini açıklamaya devam ediyor. 2022 yılı sonu ve 2023 yılında petrol fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar…



Petrol fiyatlarına ile ilgili dikkat çeken tahminler yapılırken, alanında uzman olan kişiler, 100 dolar altına inmesinin artık zor olduğunu ifade ediyorlar.

JPMorgan Chase analistlerinin aktardığına göre, Rusya'nın G7 yaptırımlarına cevap olarak ham petrol üretimini bitirmesi halinde küresel petrol fiyatları ‘çok büyük’ bir artma yaşayarak varil başına 380 dolara kadar çıkabilir.

Bank of America ise küresel piyasaların en yeni gelişimlerine odaklandığını söyleyerek, "Gıda, enerji ve hizmet sektörüne artan rakamlar ve faiz oranlarındaki hızlı artış sebebiyle petrol talebinin gelecek yıla kadar pandemi öncesi seviyelere ulaşıp ulaşamayacağı konusunda soru işaretleri oluşturuyor. Bu durumda petrol fiyatları, şu anki ücretlerin % 30 altına kadar inebilir" açıklamalarında bulundu.

Bir başka finansal ve araştırma kurumları ise Avrupa’nın yaptırımlarının Rusya petrol üretimini günde 9 milyon varilin altında durumunda; petrol fiyatlarının varil başına 150 dolara yükseleceğini söyledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), geçtiğimiz hafta yayımlanan aylık petrol dökümünde, Ukrayna'daki çatışmanın yılın ikinci yarısında düşeceğini ve bu sebeple Rusya'dan Avrupa'ya fosil yakıt ihracatında yüksek miktarda azalmalar olacağını söyledi.

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön