25 / 04 / 2024

Petrol`de yeni bir devir başladı! Bu bütün dengeleri değiştirecek!

Petrol`de yeni bir devir başladı! Bu bütün dengeleri değiştirecek!

Batı Afrika ülkesi Gana, ülkenin ödemeler dengesini temelden değiştirecek bir karar aldı.



" DOLAR YERİNE ALTIN"

Petrol ithalatçılarının döviz talebinin kendilerini şaşırttığını söyleyen Bawumia, petrolün dolar yerine altınla yapılmasının ödemeler dengesini kökünden değiştireceğini ifade etti.

Petrol fiyatlarına Çin etkisi! Brent petrol düşüyor! 7 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı"EN ÖNEMLİ EKONOMİ POLİTİKASI DEĞİŞİMİ"

Kararın Gana'nın bağımsızlığından bu yana en önemli ekonomi politikası değişikliği olduğunu kaydeden Bawumia, yeni politikanın 2023'ün ilk çeyreği sonuna kadar hayata geçeceğini söyledi.

Sahra altı Afrika'daki ilk bağımsız ülke olan Gana, Afrika kıtasında Güney Afrika'dan sonra ikinci en büyük altın rezervine sahip.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön