26 / 04 / 2024

Petroldeki kesinti beklenenden büyük olacak! Akaryakıta zam gelir mi?

Petroldeki kesinti beklenenden büyük olacak! Akaryakıta zam gelir mi?

OPEC’e yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 5 Ekim'de yapılacak toplantıda günde bir milyon varilden daha fazla bir petrol üretim kesintisinin göz önünde bulundurduğu belirtildi. Örgütün düşen petrol fiyatlarına önlem için keskin adımlar atması bekleniyor.



Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’ne kaynaklarının kritik toplantı öncesi verdiği demeçte, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün 5 Ekim'deki 2 yıl aranın ardından yüz yüze gerçekleştireceği toplantısında günde bir milyon varilden fazla seviyede bir petrol üretim kesintisini göz önünde bulundurduğunun altı çizildi.

Söz konusu rakam, geçen hafta verilen ve ortalama günde 500 bin varil ile toplamda 1 milyon varil arasında değişen bir kesinti için yapılan tahminlerin de biraz üzerinde görülüyor.

Bu kesintinin başta Türkiye olmak üzere tüm petrol piyasasına da zam olarak yansıyacağı öngörülüyor.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ile Rusya gibi müttefiklerini birleştiren Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, Mart 2020'den bu yana ilk kez Viyana'da yüz yüze buluşuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön