25 / 04 / 2024

Piyasalar bekleyişte! Altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Piyasalar bekleyişte! Altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Merkez bankalarından gelecek faiz açıklamaları para piyasalarını adeta kilitledi. Borsa ilk etaptaki düşüş eğiliminin ardından bir miktar toparlasa da euro ve altın fiyatları düşüşte. Peki, uzun vadede ibre hangi yatırım aracını gösteriyor?



Altın özellikle enflasyonist ve belirsiz ekonomik ortamlarda yatırımcıların güvenli limanı olma özelliğini sürdürüyor. Altın fiyatları her ne kadar dalgalı bir seyir izlese de bu hafta hem ABD Merkez Bankası Fed hem de Avrupa Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararları altın fiyatlarının seyrinde etkili olacak. Uzmanlar özellikle Fed’in faiz artışlarında hız kesmesini beklerken, Avrupa Merkez Bankası ECB’nin ise 50 baz puanlık faiz artışına gideceği öngörülüyor.

 Piyasalar bekleyişte! Altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Goldman Sachs Emtia Araştırma Başkan Yardımcısı Daniel Sharp altının, geçen yıl enflasyon karşısında atılan sert para politikası adımları ve Ukrayna savaşı sebebiyle artan jeopolitik gerilim arasında dalgalı bir yıl geçirdiğini hatırlattı. Sharp’a göre artık daha uzun süreli bir ralli için koşullar oluşmuş durumda.

Ekonomim.com'un haberine göre Sharp, güçlü merkez bankaları alımlarının küresel olarak altına olan talebin artmasını destekliyor. Sharp, Fed'in yaklaşımına bağlı olarak altının daha iyi performans gösterebileceği daha yumuşak bir parasal ortam oluşacağını düşündüklerini vurguluyor. Sharp, özellikle altının ons fiyatının bu yıl 1950 dolara ulaşması beklense de, “Bu tahminin üstü yukarı yönlü olarak açık" görüşünü savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön