28 / 03 / 2024

Piyasalar bekleyişte! Altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Piyasalar bekleyişte! Altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Merkez bankalarından gelecek faiz açıklamaları para piyasalarını adeta kilitledi. Borsa ilk etaptaki düşüş eğiliminin ardından bir miktar toparlasa da euro ve altın fiyatları düşüşte. Peki, uzun vadede ibre hangi yatırım aracını gösteriyor?



EMTİA İÇİN YÜKSELİŞ YILI MI?

Piyasalar bekleyişte! Altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Emtia piyasaları ile ilgili 2023 yılına ilişkin beklentilerini dile getiren Sharp, “Bu yıla ilişkin yükseliş görünümünün iki ana bileşeni bulunmakta. Her şeyde önce emtia piyasalarında uzun zamandır görülen yetersiz yatırımın etkisinin giderek daha fazla hissedileceği yıl olacağını düşünüyoruz. Emtia ürünleri, yedek arz kapasitesi oluşturmak için şayet yeterli sermaye harcaması yapılmaz ise daha yüksek ve değişken fiyatlar ile uzun süreli bir kıtlık durumu arasında sıkışıp kalacak” görüşünü paylaştı.

ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Altın, geçen yıl hem yüksek enflasyon hem de Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle dalgalı bir yıl geçirmişti. Ancak Sharp’a göre, daha uzun süreli bir ralli için koşulların oluştu. Merkez bankalarının altın talebi de bu yükselişte etkili olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Çin kısıtlamalarının sona ermesi ve zayıf dolar, tüketici satın alma gücünün artmasının da bu yükselişe katkıda bulunacağı öngörülüyor. Ayrıca ABD’de enflasyondaki düşüş eğilimi nedeniyle altın yatırımları açısından daha yumuşak bir parasal ortam oluşacağını düşünen ekonomistler, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini öngörüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön