17 / 04 / 2024

Piyasalarda son durum: Euro/TL bu hafta ne kadar oldu?

Piyasalarda son durum: Euro/TL bu hafta ne kadar oldu?

Döviz piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi döviz piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki euro bu hafta ne oldu? Euro kuru bu hafta kaç lira oldu?



EURO/TL BU HAFTA KAÇ LİRA OLDU?

Euro kuru yeni haftanın ilk işlem gününe 16,28 liradan başladı. Euro yeni haftaya düşüşle başlamasında, savaşı durdurmak için masaya oturan Kiev ve Moskova yönetimlerinden arka arkaya gelen açıklamalar etkili oldu. ABD, Rusya'ya uyarıda bulunarak NATO'nun 5’inci maddesini hatırlattı. Ardından Rusya ve Ukrayna'dan müzakere açıklaması geldi. Yaşanan son dakika gelişmeleri savaşın seyrinde olumlu gelişmelerin yaşanma ihtimaline karşın euro kurunda aşağı yönlü bir hareket yaşandı.

15 Mart Salı sabahına ise 16,31 liradan başlayan euro  yükselişe geçti. Çarşamba günü FED'in faiz kararından önce euro kuru güne 16,23 liradan başladı. Perşembe günü ise euro kuru 16,20 liradan işlem gördü. Haftanın son işlem günü euro/TL 16,35 bandında satışa sunuldu. Peki euro/TL ne olacak? Euro kuru yükselecek mi? Euro ne zaman yükselecek? Euro gelecek hafta ne olur? İşte merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön