25 / 04 / 2024

Polimeks İnşaat Eskişehir Bademlik'te SPA ve termal otel inşa ediyor!

Polimeks İnşaat Eskişehir Bademlik'te SPA ve termal otel inşa ediyor!

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden Polimeks, kentte yatırımına başladığı Eskişehir SPA ve Termal Otel Projesi ile şehrin sağlık turizmine katkı sağlamaya hazırlanıyor. Projenin temeli Haziran 2012'de atıldı...



Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden Polimeks, kentte yatırımına başladığı Eskişehir SPA ve Termal Otel Projesi ile şehrin sağlık turizmine katkı sağlamaya hazırlanıyor. Eskişehir'in en önemli turistik mekanlarından biri olan fakat uzun yıllar atıl halde duran Bademlik Alanı'nda Haziran 2012'de temeli atılan Eskişehir SPA ve Termal Otel Projesi'nin Kasım 2012'de dünya gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri arasında gösterilen 2012 Uluslararası Otel Ödülleri (2012 International Hotel Avvards) kapsamında "Highly Commended Hotel ArchitectureEurope" ödülünü kazandığım belirten Polimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Sipahi, otelin toplam 25 bin 619 metrekare alan üzerine doğa ile uyumlu projelendirildiğini söyledi. Termal otel hakkında bilgi veren Sipahi, "Otel tamamlandığında 104 adet standart oda, 34 adet premium oda, üç adet junior süite oda, 14 adet suit oda, dört adet executive suit oda, iki adet honeymoon suit, iki adet hospitality suit, bir presidential oda olmak üzere toplam 164 oda kapasitesine sahip olacak. Proje içinde ayrıca lobi bölümü, 850 metrekare konferans ve bin 900 metrekarelik 500 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor. Toplam bin 900 metrekare genel alanda a'la carte restoran, 2 bin 554 metrekare SPA, hamam, fitness, yürüyüş yollan, açık ve kapalı otopark alanları yer alıyor" dedi. 


Polimeks olarak, taahhüt ve genel müteahhitlik sektöründe faaliyet gösterdiklerini dile getiren Cem Sipahi, "Bu alanda Türkmenistan ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın en önemli oyuncularının başında geliyoruz. Önümüzdeki süreçte yatırımcı şapkasım genişleterek yurtiçinde yeni projelere ağırlık vermeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı. Türkiye'deki yatırımlarını holding bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul Yatırım Şirketi (POLİDEV) çatısı altında genişletmeyi planladıklarını aktaran Sipahi, "Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda orta ve uzun vadede Türkmenistan, Ortadoğu, Suudi Arabistan, Katar ve Afrika bölgesi radarımıza giren pazarlar. Portföyümüzün büyük bölümü her ne kadar yurtdışında olsa da Türkiye'de de yatırımlarımız devam ediyor" dedi. 


Bu yıl Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaat ihalesini kazandıklarım aktaran Sipahi, 'Yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük işi üstlenme başarısını gösterdik. Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının proje değeri 2 milyar 253 milyon dolar olacak. Türkmenistan'ın milli sembol ve değerlerinden esinlenerek tasarlanan yeni havaalanının inşasına 2013 Ocak ayında başlandı ve 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. 


Yeni havaalanı, yaklaşık 350 bin metrekare kapak alanıyla yılda 14 milyon yolcuyu ağırlayacak. Ayrıca Türkmenistan'ın Awaza Bölgesi'nin ilk marinası Yelken Yat Kulübü'nü ise 2013 Haziran ayında hayata geçirdik. Hazar Denizi kıyısında yaklaşık 1 kilometrelik sahiliyle benzersiz bir konumda yer alan Yelken Yat Kulübü, yaklaşık 90 milyon dolar değerindeki yatırım üe gerçekleşti" bilgisini verdi.

 

"Kentsel dönüşümde kamu ve özel sektör işbirliği şart" 

Doğal afet risklerinin azaltılması ve konut açığının giderilmesi açısından kentsel dönüşümün iyi bir araç olabileceğini ifade eden Cem Sipahi, sürecin ekonomik, sosyal ve hukuksal boyutlarının kamu tarafından doğru örülmesi gerektiğine ve kamu-özel sektör işbirliğinin şart olduğuna dikkat çekti. İnşaat sektörünün özellikle son 10 yılda İstanbul merkezli olarak önemli bir yol aldığını belirten Sipahi, "Bu süreç Anadolu kentlerini de olumlu yönde etküedi. Birçok Anadolu kentinin özellikle otel, alışveriş merkezi ve konut alanlarında yatırımcılar için ilgi çekici hale gelmeye başladığını ve pek çok yeni projenin geliştirildiği görülüyor" dedi. Eskişehir'in, nüfus büyüklüğü, işgücü, ekonomik yapısı, sanayi altyapısı ve çevresiyle ilişkileri göz önüne alındığında Türkiye'de gelişen kentler sıralamasında önemli derecede aşama kaydetmiş bir bölgesel merkez olarak öne çıktığını kaydeden Sipahi, "Anadolu'daki birçok kentte olduğu gibi Eskişehir'de de otel, AVM ve konut yatırımlarının artarak devam ettiğini; bu doğrultuda gayrimenkul sektörünün gelişmekte olduğunu görüyoruz. Kentteki yeni projeler üe birlikte sosyal ve kültürel imkânlar önem kazanmaya başladı. Eskişehir'de halkın taleplerini iyi analiz edebilecek profesyonel geliştiricilere ve yeni projelere ihtiyaç duyulduğu görülüyor" görüşünü aktardı


Dünya Gazetesi


Geri Dön