19 / 04 / 2024

Polisan Boya 1 Altın ve 1 Bronz ödül kazandı!

Polisan Boya 1 Altın ve 1 Bronz ödül kazandı!

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından organize edilen yarışma “Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması”nda, Polisan Boya, 1 Altın ve 1 Bronz ödül kazandı...



Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından Türkiye'de üretilen ambalajlı ürünlerin uluslararası piyasalarda kurumsal kimliğini oluşturmak ve kuvvetlendirmek için düzenlenen “Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması”nda ödül alan tasarımlar belli oldu. 


Ambalaj üreticileri, ambalaj tasarımcıları, gıda ve gıda dışı her türden tüketici ve endüstriyel amaca yönelik ambalajlı ürünü ve bunların satış noktasındaki sergileme, sunum ve sergileme yapıtlarını bilfiil ya da diğer işletmeler aracılığı ile üreterek ya da ürettirerek piyasaya süren marka sahipleri ile üreticileri katıldığı yarışmanın değerlendirmesi iki aşamada gerçekleştirildi. 


WPO Worldstar Yarışması’na katılacak 


12 farklı kategoride 200’ü aşkın tasarımın değerlendirildiği yarışmada, Polisan Boya, ambalaj konusunda uzman profesyonellerden oluşan Seçici Kurul tarafından “Ev – otomotiv-ofis araç ve gereçleri ile ihtiyaç malzemeleri” kategorisinde,  fıçı görünümlü Wood & Wood ambalajı ve Elegans Altıgen Ambalaj ile 2 “yetkinlik ödülü”ne değer görüldü. Polisan Boya, bu ambalajlarla Dünya Ambalaj Örgütü'nün (WPO) Worldstar Yarışması’na katılma hakkını da yakaladı.


Polisan Boya’ya 1 Altın, 1 Bronz Plaket


Seçici Kurul’un, "Yetkinlik 2013" ödülüne hak kazanmış ambalajlar üzerinden yaptığı ikinci değerlendirmede, Polisan Boya, 96 tasarım arasından fıçı görünümlü Wood & Wood ambalajıyla Altın plakete değer görülürken, Elegans Altıgen Ambalajı Bronz plaket kazandı.  Ödüller, Four Seasons Hotel Bosphorus İstanbul'da gerçekleştirilen 2013 Yılı "Ambalaj Ay Yıldızı Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu.


Polisan Boya, bu başarıyı, Seçici Kurul’un; ambalajın biçiminin yeni, özgün, farklı ve ilgi çekici olması, kullanma, doldurma, boşaltma, açma ve tekrar kapatma yeterlilik ve kolaylığı, ambalaj üzerinde uygun ve yeterli işaretleme ve bilgilendirmenin bulunması,  satış görünümü cazibesi, grafik tasarımı, üretim kalitesi, kullanılan malzeme ve maliyet ekonomisi, çevreye duyarlılık, sürdürülebilirlik bağlamında tekrar kullanım, geri dönüşüm ve geri kazanım olanaklarındaki başarı, özgün yapısal özellik, nihai satış noktalarında başarılı sergilenmeye uygunluk kriterlerini yerine getirerek elde etti.


 



Polisan Fıçı Ambalaj


Polisan’ın ödüle layık görülen diğer ürünü Wood & Wood Fıçı Ambalajı ise, fıçının ahşap dokusundan ve içindekileri koruma özelliğinden ilham alınarak tasarlandı. “Doğalı ve Doğayı Koruyun” mantığıyla “Ahşap Koruyucu” Polisan ürünlerine koruyucu olan ambalaj, markanın ezber bozan, yenilikçi ve sıra dışı ruhunu yansıtıyor. Polisan Wood & Wood Fıçı Ambalaj, içindeki ahşap koruyucuları ile raflarda amacını nihai tüketiciye ulaştıran bir tasarıma sahip. 


Polisan Altıgen Ambalaj


Polisan Home Cosmetics ürünleri için tasarlanan Elegans Altıgen Ambalaj, Polisan’ın prestijli ve bilinen imajını zirveye taşıyan güven, sağlamlık, estetik ve tutkuyu bir araya getiren unsurlar düşünülerek oluşturuldu. Polisan’ın yenilikçi, sıra dışı ve özgün ruhu, bu sıra dışı ambalajda şekil buldu. İddialı tasarımı rakiplerinden farklılaşarak kategoriye yeni bir soluk getirdi.  Ambalaj tasarımı yapılırken ürünün raflarda nihai tüketici için çekiciliğinin arttırılmasına ve tüketicinin premium ürün aldığının algısının yaratılmasına önem verildi. 



Geri Dön