25 / 04 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş düştü diyenler yanılyor dedi! Böyle oltalara düşmeyin

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş düştü diyenler yanılyor dedi! Böyle oltalara düşmeyin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın, gümüş, dolar, borsa ve petrol fiyatlarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.



“Para piyasalarında son durum nedir, açılış rakamları neyi gösteriyor gibi soruların yanıtını vermeye çalışacağım” diyen ünlü analist İslam Memiş,  “Haftanın ilk işlem gününde yeşillerin bol olduğu haftaya başladık. Borsalarda, emtialarda, kripto paralarda, her şey yemyeşil. Sadece dolar endeksinde düzeltme var, gerileyince karşısındaki enstrümanlarda tepki alımı ile nefes alma çalışmaları gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.

DOLAR VE EUROLARI SATTIM, BORSAYA GEÇİŞ YAPTIM

Yaptığını analizlerin bir yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şöyle konuştu:

Genel itibarıyla biraz daha yukarı yönlü hareketlerini devam ettiren piyasa var. Dolar/TL kurunda sakin seyir var. Ben dolar tarafında ve euro tarafında TL pozisyonu alarak borsaya geçtim. 17 altına sarkmadan çok da yaklaşmayı düşünmüyorum. 17.55 seviyesinden çıkış yaptım, 17.56'dan euro'dan çıkış yaptım. Borsada bekliyorum.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş düştü diyenler yanılyor dedi! Böyle oltalara düşmeyin

BORSA TARAFINDA GÖRÜNÜM POZİTİF

BİST 100 endeksi 2418 puan seviyesinde, biraz daha alıcılı başladı. Borsa tarafında görünüm pozitif. Yükselişlerin 2500-2700'e kadar devam edeceğini tahmin ediyorum.

Borsa İstanbul 100 endeksindeki pozitif seyir dolar/TL'de önemli olacaktır. Bakalım Merkez Bankası ne kadar verecek, buradaki gelişmeler de önemli olacaktır ama genel itibarıyla kanaatim, 17'nin altına sarkma ihtimali güçlü olan doları beklemeye devam ediyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön