19 / 03 / 2024

Gram altın ve dolar daha düşecek mi? İslam Memiş merak edilenleri yanıtladı

Gram altın ve dolar daha düşecek mi? İslam Memiş merak edilenleri yanıtladı

Altın ve dolar için düşüş sürecek mi? Altın almalı mı satmalı mı? sorularına yanıt veren İslam Memiş, döviz ve altın piyasası için beklentilerini açıkladı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK)  BDDK, döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL'yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı ortaya koymuştu. BDDK'nın kredi kararı sonrası  dolar/TL'de yaklaşık yüzde 5 düşüşe ulaştı. Kur tarafında yaşanan bu ters rüzgar altın fiyatları için de etkisi oldu. Gram altın 968 TL civarında oldu. 
A Haber'e konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş BDDK'nın kararını değerlendirirken, piyasaların seyri hakkında dikkat çeken sözlere yer verdi. Memiş, şunları söyledi: 
Bu son BDDK'nın hamlesi de bu yönde bir karar oldu. BDDK'da burada ne yaptı? 15 milyon TL'nin üzerinde tekabül eden döviziniz varsa ticari kredi kullanamak mümkün olmayacak. Eğer TL ihtiyacınız varsa gidin dövizinizi satın da dedi. Daha önce neydi benim dövizim mevcut. Benim dövizim orda kalsın. Değer kazansın. Ben gideyim TL ihtiyacımı kredi çekerek sağlayayım şeklindeydi. BDDK'nın bu kararı ile şimdi bu düzen bozuluyor. 
Memiş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
 "TL'ye ihtiyacı olan şirketler döviz sattı ve dolar kurunda 17,38 TL'den 16,42 TL'ye bir gerileme görmüştük. Haftayı da dolar 16,88 TL'den tamamlamış durumda. Bu sevinin altında 16,35 TL düzeyi gündeme gelme ihtimali var. Dolayısıyla dolar/TL'de takip edeceğimiz bant aralığı 16,35-16,75 TL gibi bir durumu bulacak"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön