28 / 03 / 2024

Gram altın ve dolar daha düşecek mi? İslam Memiş merak edilenleri yanıtladı

Gram altın ve dolar daha düşecek mi? İslam Memiş merak edilenleri yanıtladı

Altın ve dolar için düşüş sürecek mi? Altın almalı mı satmalı mı? sorularına yanıt veren İslam Memiş, döviz ve altın piyasası için beklentilerini açıkladı.



Konuşmasına devam eden Memiş, "Dolar ve altın için düşüş sürecek mi" sorusuna Kurum ve kuruluşların önümüzdeki dönemde yeni kararlar açıklanabilir. Temmuz ve Ağustos aylarında kur ataklarından ziyade biraz daha dengelenen gerileyen bir süreç olarak öne çıkabilir" sözleriyle yanıt verdi. Memiş sözlerine şöyle devam etti: 

 "Artık kuru takip etmek için enflasyona bakıyoruz.nflasyondaki bir düşüş kurda bir gerileme anlamı taşıyor. Dediğim gibi 16,35-16,75 aralığı önemli. Dolar/TL'de bu gerileme devam ettiği taktirde diğer yabancı para birimlerinde de gerileme olacaktır. Bununla beraber TL'de bir rahatlama olur."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön