17 / 04 / 2024

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik yapılara dair pek çok tanım yapılmaktadır. Ancak tam olarak nasıl yapıldıklarına dair bazı kuşkular bulunmaktadır. İşte Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev nasıl yapılır? sorularının yanıtı!



PREFABRİK EV NEDİR?

Prefabrik konutların kısaca tanımı yapılırsa, duvar, pencere gibi tüm parçaları fabrikada üretilen ve inşası için temel kazılması gerekmeyen yapı türüne prefabrik ev denilmektedir. Prefabrik evler bir veya iki katlı olarak ve istenilen metrekare ve oda yerleşim planına göre yapılmaktadır. Betonarme yapılarda olduğu gibi prefabrik evlerde de ses ve ısı yalıtımı yapılabilmekte, elektrik tesisatı diğer önemli kanalizasyon gibi altyapılar yapılabilir. Yerleşim planına uygun olarak tasarlanabilen prefabrik evler istenildiği zaman sökülüp, başka bir yere de taşınabilir.

PREFABRİK EV NASIL YAPILIR?

Parça kurulumunu gerçekleştirmeden önce prefabrik ev zemin betonunun hazırlanması gerekir. Beton dökülmeden önce de zemin düzleştirilip sıkılaştırma işlemi yapılır. Daha sonra drenaj sistemi kurulur ve beton dökülür. Elektrik ve su tesisatı çekilir. İsteğe göre ses ve ısı yalıtımı işlemine başlanır. Ardından da duvar paneli, pencere kasası ve çatı kaplaması gibi parçalar yerleştirilir. Subasman ve montaj işlemleri için profesyonel destek alınması faydalı olabilir.

Prefabrik yapılar konut olarak kullanılabildiği gibi aynı zamanda yazlık ev, ofis veyahut hayvancılık yapma amacıyla da inşa edilebilmektedir. Kullanım amacına göre prefabrik yapı özelliklerinin ve tesisatın uygun olup olmadığının kontrol edilmesi de gerekir.

PREFABRİK EVLER SES GEÇİRİR Mİ?

Prefabrik evler betonarme evler gibi betondan yapılmadığı için ses ve ısı yalıtımı konusunda bazı çelişkilerin oluşması bu tip düşüncelerin ortaya çıkmasına sebep olan yapılardır. Prefabrik konutlar, betonarme evlerden daha yüksek kalitede ısı ve ses yalıtımı sağlarlar.

Prefabrik evlerde teknik özellikler de önem arz etmektedir ve bu noktalara dikkat edilmelidir. İdeal prefabrik evler, 10 cm duvar kalınlığı kriterine göre yapılmalıdır. Prefabrik evlerde kullanılan straforlar ses ve ısı yalıtımının korunmasında önemlidir. Duvar panelleri ile yoğunluğu 16 dansti olan straforların kullanılması ses ve ısı yalıtımını betonarme evden daha iyi korunmasına içerde tutulmasını sağlar.

Prefabrik evler ses geçirir mi?

Prefabrik ev için kredi var mı?

Prefabrik yapı malzemeleri nelerdir?


Geri Dön