25 / 04 / 2024

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar, prefabrik evler için ruhsat gerekli mi soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!



PREFABRİK EV RUHSAT MASRAFI NE KADARDIR?

Prefabrik ev ruhsat bedeli ile betonarme ev ruhsat bedelini kıyaslama yapıldığı zaman daha iyi anlaşılması için bir örneklendirme yapılabilir. Örneğin 2022 yılı Bursa prefabrik ev ruhsat bedelleri 10.000 TL ile 20.000 TL aralığında değişmektedir. Aynı yıl betonarme ruhsat bedelleri de 25.000 ile 55.000 TL aralığındadır.

PREFABRİK EV İÇİN RUHSAT GEREKLİ Mİ?

-İmar Kanunu’nun 21. Maddesi gereğince; derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı, kiremit aktarılması gibi unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi olmaz.

-Tel örgü, yapı kapsamına girmemektedir. Dolayısıyla ruhsat gerekmemektedir.

-İmar Kanunu’nun 27. maddesine göre; belediye ve mücavir alanlar dışında köylerin köy yerleşik alanları, civarında ve mezralarda yapılacak konut, entegre tesis niteliğinde olmayan ve imar planı gerektirmeyen tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köyde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, köy fırını, köy kahvesi, köy lokantası ve köy halkı tarafından kurulan kamunun ihtiyaçlarını karşılayan ve işletilen kooperatiflerin işletme binası gibi yapılar için yapı ruhsatı istenmez gereği yoktur.

-Şantiye binaları, ruhsat alınarak yapısına başlanılan esas binanın bitmesinden sonra ve yapı kullanma izni verilmesinden önce yıkılmak üzere esas binanın yapımı için gerekli vasıflarda, nitelikte ve büyüklükte inşa edilen geçici nitelikte yapılar oldukları için ruhsata tabi tutulmamaktadır.  

RUHSAT İSTEYEN PREFABRİK EVLER!

İkamet edilecek her konutta olduğu gibi prefabrik yapılarda yapı tanımına girmektedir. İmar mevzuatında prefabrik yapılar için ayrıca bir istisna bulunmadığı için, ruhsat istemeyen prefabrik evler bulunmaz ve bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekir.

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat gerekli mi?

Promosyonlarda sona yaklaşılıyor! 10 bin lirayı almak için elinizi çabuk tutun!


Geri Dön