24 / 04 / 2024

Prefabrik eve termosifon takılır mı?

Prefabrik eve termosifon takılır mı?

Prefabrik yapılar normal betonarme yapılardan farklıdır. Bu yüzden pek çok insan prefabrik evlerin nasıl bir yapıldığını ve içlerine nelerin konulduğunu merak eder.



PREFABRİK EVE TERMOSİFON TAKILIR MI?

Elektrikli termosifon prefabrik evlere takılarak kullanılabilir. Termosifon bağlantısını düzgün bir şekilde yapmak için H metallerinin kullanılması önerilir.

Prefabrik evin ısıtılmasında diğer konutlarda yani betonarme yapılarda olduğu gibi elektrikli ısıtıcıların tamamı tercih edilerek kullanılabilir. Dikey ya da yatay ufo tarzı ısıtıcılar, yağlı radyatörler, fanlı ısıtıcılar prefabrik evlerde en az enerji maliyeti ile karşılaşacağınız seçenekler arasında yer alıyor.

PREFABRİK EV YAPMANIN ŞARTLARI NELERDİR? PREFABRİK EV YAPTIRMAK KOLAY MI?

Prefabrik ev yapmanın şartları var mı yok mu merak edilmektedir. Normal konutlar, 3194 numaralı İmar Kanununun 20. Maddesi gereğince, yapılar imar planı, yönetmelikler ve ruhsata uygun olarak yapılabilir. Bu nedenle de diğer yapı türlerinde olduğu gibi prefabrik evler için de bazı izinlerin alınması istenir. Prefabrik ev için öncelikle imar izni alınması şarttır. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine ya da il özel idaresine başvurularak yapı ruhsatı alınması gerekir. Yapı ruhsatı almak için verilen dilekçeye şu belgelerin eklenmesi de gerekmektedir. İşte istenen belgeler;

Evin inşa edileceği yerin tapusu gerekmektedir, arsa hisseli ise hissedarlardan alınan muvafakatname gerekmektedir;

  • Mimari proje gerekmektedir,
  • Elektrik, su ve kalorifer tesisatı projeleri olmalıdır,
  • Statik proje olmalıdır,
  • Ebatlı ya da röperli kroki olmalıdır.

PREFABRİK YAPININ FİYATI NASIL BELİRLENİR?

Prefabrik evlerin fiyatlarının nasıl belirleneceği sorusuna birden çok firmalardan görüş alınabilir. Öncelikle prefabrik ev yaptırmayı düşündüğünüz firma, sizden talep edilen ev ölçüsü alır. Standart değerlerde prefabrik ev isteyen müşteriler, fiyatlar sunulur. Fakat bu standart özellikler şartların zorlu olduğu bölgelerde kullanılabilirliğini yitirebilme olasılığı bulunmaktadır. Bu bahsedilen zorlu şartlar, doğal olarak bazı bölgelerin iklim şartları ve jeolojik yapıları temel alınarak prefabrik konutların planlanması anlamına gelir. Bu noktada fiyatlarda değişiklik olabilir.

Prefabrik evlerin metrekaresi kaç paradır?

Prefabrik ev temeli kaça mal olur 2022?


Geri Dön