19 / 04 / 2024

Prefabrik evde soba yakılır mı?

Prefabrik evde soba yakılır mı?

Prefabrik evler, günümüzde arsa sahipleri tarafından tercih edilen yapı sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kışın prefabrik ev soğuk olur mu, prefabrik ev ısınır mı? Prefabrik evde soba yakılır mı?



Prefabrik evde soba yakılır mı?

Prefabrik evler, günümüzde arsa sahipleri tarafından tercih edilen yapı sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Prefabrik evler, arsa üzerine gerekli ekipmanlarla kurulabiliyor.


Bilindiği üzere prefabrik, parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek ve orada önceden planlandığı gibi parçaların birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı oluyor.


Prefabrik evlerin ömrü en az 40 ila 70 yıl arasında değişiyor. Prefabrik yapılar diğer yapılara göre çok daha pratik olup çok daha kısa sürede teslim edilebiliyor.


Ayrıca temel gerektirmeden, tek katlı yapılar için zemine atılan grobeton üzerine kurulumu ve çok katlı yapılar için zemine atılan rayde temel üzerine kurulum imkanı sağlıyor.


Prefabrik yapıların ısı ve ses yalıtımı diğer yapılara göre çok daha fazla oluyor. Peki, kışın prefabrik ev soğuk olur mu, prefabrik ev ısınır mı? Prefabrik evde soba yakılır mı?


Prefabrik evde elektrikli sobalar kullanılabileceği gibi, klima veya doğalgaz sistemi de uygulanabiliyor.


Ekstra olarak hazırlanan baca sistemi sayesinde soba yakılabiliyor. Böylece kış mevsinlerinde de prefabrik evde ısınmak mümkün oluyor.


Prefabrik ev için gerekli izinler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön