25 / 04 / 2024

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

Ekonomi alanında yaptığı yorum ve analizlerle dikkatleri üzerine çeken Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş Twitter'dan kendisine gelen bir soruya şoke eden bir cevap verdi. İşte detaylar...



Türkiye'nin içine girdiği ekonomik kriz her ne kadar ekonomi yönetimi tarafından dünyadaki gelişmelerin ülkemize yansıması şeklinde lanse edilse de ekonomi uzmanları durumun anlatılandan başka olduğunu fade ediyor. Bu isimlerden biri de hiç kuşkusuz Özgür Demirtaş. 

Özgür Demirtaş, Türkiye'nin kredi risk primi CDS'nin 900'ü aşmasıyla birlikte ekonomi yönetimine yaptığı "Bu yoldan dönün ülke helak oluyor" uyarılarının dozunu artırmaya devam etti. Demirtaş, sosyal medya hesabından kendisine yöneltilen sorulara da cevap vermeyi ihmal etmiyor.

Türkiye'de yaşayan hemen herkesin merak ettiği "Türkiye krizden çıkar mı, muhalefet ülkenin içine girdiği ekonomik türbülansı uçağa kaza yaptırmadan sağ salim yere indirebilir mi?" şeklindeki soruya şu şekilde cevapladı:

Mümkün; olabilir ama hiçbir partiye önceden kefil olamam.

Peki Demirtaş, dolar başta olmak üzere yaşanan sorunlara çözüm olarak ne öneriyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön