24 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan yeni asgari ücret bombası: Tarih verdi

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan yeni asgari ücret bombası: Tarih verdi

Asgari ücrete ek zam miktarını ekonomi uzmanlarının da gündeminin ilk sırasında yerini aldı. Ekonomiye ilişkin yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücretle ilgili ilginç bir tarihi gündeme getirdi. 'Asgari ücretlilerin canı yanacak, üzgünüm' dedi.



Asgari ücrete yapılan ek zam miktarı tüm tartışmaların ardından açıklandı. Hükümetin yılbaşında yüzde 50 artırdığı asgari ücret yılın llk 6. ayında enflasyona yenildi. Hükümet Haziran ayı enflasyonunu açıklamadan asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığını duyurdu. Bu artışla birlikte yılbaşında 4 bin  253 lira olan asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkarıldı.

Asgari ücrete 2022'de yapılan artışın ardından hızl artan enflasyona karşı izlemede kalan hükümet asgari ücrete ek zam seçeneğine soğuk bakıyordu ancak gelinen süreçte asgari ücrete zam kaçınılmaz oldu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ek zam olacak mı sorularına verdiği cevapta, "hükümetin asgari ücrete yüzde 50 zam yapmak suretiyle iyi bir artış yaptığını asgari ücrete ek zam yapılacak demeyi doğru bulmadığını" ifade etmişti. Vedat Bilgin bu çaıklamayı yaptığında tarihler 31 Aralık 2022'yi gösteriyordu. Nisan ve Mayıs'da iyice yükselen enflasyon milyonlarca çalışana ek zmı gündeme getirdi ve 29 Haziran'da başlayan asgari ücreti yeniden tespit etmek için başlayan toplantılarda nihai karar alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön