26 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan yeni asgari ücret bombası: Tarih verdi

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan yeni asgari ücret bombası: Tarih verdi

Asgari ücrete ek zam miktarını ekonomi uzmanlarının da gündeminin ilk sırasında yerini aldı. Ekonomiye ilişkin yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücretle ilgili ilginç bir tarihi gündeme getirdi. 'Asgari ücretlilerin canı yanacak, üzgünüm' dedi.



"CANLAR YANACAK ÜZGÜNÜM"

Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş ise asgari ücrete ek zam artışını değerlendirdi. Yapıalan zammın 4 ay içinde yine değerini yitireceğini o zaman içinde milyonlarca çalışanın canının çok fena yanacağını ifade etti.

Özgür Demirtaş'ın yeni asgari ücrete ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, Asgari ücrete ek zam konusunu aylar önce kamuoyu önünde söylemiştim o zaman hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Verdat Bilgin, "asgari ücrete ek zam konusuna hayır öyle bir artış gündemimizde şeklinde cevap vermişti. Ben de o zaman bilmiyor olsanız bile asgari ücrete ek zam yapacaksınız demiştim, işte bugün yaptılar. Yapılan ek zam Kasım gibi bu artış da hiçbir işe yaramadığı anlaşılacak. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan ekonomik ve para politikası hataları nedeniyle Türkiye'nin ne büyük çıkmaza girdiği daha iyi anlaşılacak. Sayıca çok fazla olan asgari ücretli arkadaşlarım da bunu maalesef canları yanarak anlayacak ama üzgünüm” ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön