25 / 04 / 2024

PTT personel alacak mı? 2022 PTT 55 bin personel ne zaman alacak? İşte detaylar…

PTT personel alacak mı? 2022 PTT 55 bin personel ne zaman alacak? İşte detaylar…

PTT’nin 55 bin personel alımı yapacağına dair iddialar sosyal medyada gündem olmuştu. Kamuda çalışma fırsatı bulmak isteyen milyonların gözü, PTT’nin personel alımı ilanlarına çevrildi. 



PTT, iştiraklerinin ve kendi resmî internet sayfası üzerinden yaptığı duyurularla personel alımı yapıyor. Fakat uzun zamandır PTT’nin 55 bin personel alımı yapacağı yönünde sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atılıyor.  

PTT 55 BİN PERSONEL ALACAK MI?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), kendi ve iştiraklerinin resmî internet sayfasından yaptığı duyurularla  personel alımı yapıyor. Fakat PTT'nin resmî sayfasına bakıldığında personel alımı duyuruları arasında 55 bin personel alımı sürecine dair herhangi bir bilgi veya duyuru yer almıyor.  

 PTT personel alacak mı? 2022 PTT 55 bin personel ne zaman alacak? İşte detaylar…

2018’DE YAPILAN ALIMLAR HANGİ POZİSYONLARDA GERÇEKLEŞMİŞTİ?

2018/1 personel alımında pozisyonlar ve aranan şartları şu şekilde olmuştu;

1-) Mimar ;

1) Fakültelerin İç Mimari, Mimarlık, İç Mimari ve Çevre Tasarımı, İç Mimarlık ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olmak,

2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının Almanca, İngilizce ya da Fransızca bölümlerinin en az birinden (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 ya da 2018) asgari 60 (Altmış) puana ya da dil yeterliliği açısından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği olan başka bir belgeye sahip olmak.

2-) Avukat ;

1) Avukatlık ruhsatını almış olmak,

2) Hukuk Fakültesi mezunu olmak,

3) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 60 (Altmış) puana veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.


Geri Dön