19 / 04 / 2024

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!

Et ve Süt Kurumu’nun sabit fiyat kampanyasına İstanbul Perakendeciler Derneği ‘evet’ demesine rağmen üyelerinin çok az bir kısmı katıldı. Zincir marketlerde ise Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatlara başlamasıyla yüzde 14 zam geldi.



2023 yılının başından bugüne yüzde 75 oranında zamlanan et fiyatları, 2023’te Ramazan sofralarını da etsiz bıraktı. Hükümetin İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) ile Et ve Süt Kurumu (ESK) arasında yapılan anlaşmayla birlikte Ramazan süresince et fiyatlarının sabitleneceği açıklaması boş çıktı. Fiyatların sabitleneceği ile ilgili açıklamalara inanarak market raflarına akın eden insanlar, ucuz eti bulamadığı gibi kampanyaya dahil olmayan ulusal market zincirlerinde et fiyatları Ramazan’ın başladığı günden bugüne kadar yüzde 14 zamlandı.

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı! 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu arasında alınan karara bünyesinde 44 üye ve 2 bin 140 mağaza bulunan İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, destek verdiğini ifade etti. Kampanyayla birlikte kasaplarda 245 TL’den başlayan bir kg kıymanın fiyatı dernek üyesi marketlerde 190 TL olarak sabitlendi. Tarım Kredi Marketleri’nde ise kıyma 140 lira, kuşbaşı ise 150 lira olarak belirlendi.

Fakat fiyat sabitleme kampanyasına PERDER üyelerinin katılımı sınırlı oldu. Kampanyaya lojistik koşulları sağlayabilen sınırlı sayıda şube katılım sağlayabildi. Örneğin kampanyaya katılan Çağrı Market’in İstanbul’daki yaklaşık 70 mağazasından yalnızca 25’inde ucuz et satışı yapılıyor. Gorsperr Market’te ise kampanyanın 1 Nisan tarihinde başlayacağı fakat hangi şubelere geleceğinin bilinmediğini ifade ediliyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön