19 / 04 / 2024

Ramazan Bayramı'nda kiralık araç bulmak çok zor! İşte araç kiralamak için en uygun fiyatlar...

Ramazan Bayramı'nda kiralık araç bulmak çok zor! İşte araç kiralamak için en uygun fiyatlar...

Hem sıfır hem ikinci el araç fiyatlarındaki inanılmaz yükseliş vatandaşları Ramazan Bayramı öncesi araç kiralamak zorunda bıraktı. Peki, en uygun araç kiralama ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...



Bayrama kısa bir süre kala araç kiralama şirketlerine yoğun talep var. Türkiye genelinde bulunan 250 bin kiralık aracın Ramazan Bayramı’nda boş geçmemesi bekleniyor.

Araç için en az kiralama süresi 5 gün olurken, kiralama ücreti ise ortalama 260 lirayı buluyor.

KİRALIK ARAÇ KALMAYACAK

Miniyol.com Kurucusu Yaşar Çelik, araç fiyatları artmasına rağmen sektörün sürekli araç yenilemek zorunda olduğunu belirtti.

Bu durumun kiralama ücretlerine de yansıdığını belirten Çelik, yine de şu an için araç kiralamanın vatandaşa daha avantajlı geldiğini ve rezervasyonların Nisan ayının başından itibaren yoğunlaştığını söyledi.

 Ramazan Bayramı nda kiralık araç bulmak çok zor! İşte araç kiralamak için en uygun fiyatlar...

EN UCUZ ARAÇ KİRALAMA ÜCRETİ 260 LİRA

Posta'dan Murat Güldüren'in haberine göre; Yaz tatili için rezervasyonların ise 15 Mayıs sonrası başlayacağını ve eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini dile getiren Çelik, “Online kiralamalarda patlama var. 4 kişilik bir aile için kiralama çoğu zaman toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatten daha ucuza geliyor. Araç fiyatları ve maliyetler 3 birim artıyorsa, kiralama fiyatları 1 birim artıyor. Ortalama araç kiralama bedeli 260 TL. Ancak mayıs-eylül döneminde bu fiyatlar yüzde 40 artabilir” dedi.

EN ÇOK OTOMATİK VİTES TERCİH EDİLİYOR

Çelik’in verdiği bilgiye göre otomatik vites tercih oranı yüzde 70. Bu yıl sektördeki tedarik probleminden ve yaz aylarındaki talep artışından dolayı, firmalar uzun dönem yerine daha kısa periyotlarda kiralama yapmayı tercih ediyorlar.
 


Geri Dön