29 / 03 / 2024

Ravago ve İzoberrock birleşerek Ravaber Yapı Ürünleri firmasını kurdu!

Ravago ve İzoberrock birleşerek Ravaber Yapı Ürünleri firmasını kurdu!

Dünya petrokimya devi Ravago, Beşler Tekstil’in taşyünü üretimi yapan şirketi İzoberrock’un yüzde 50’sini satın aldı. Ravago ve Beşler Tekstil arasında atılan imzayla oluşturulan Ravaber Yapı Ürünleri San. Tic. AŞ, gücüyle sektöre damgasını vuracak. ..



2007 yılından bu yana taşyünü üretimi yapan ve kısa sürede inşaat sektöründe aranılan bir marka haline gelen İzoberrock’un yüzde 50’sini Ravago’nun almasıyla oluşan Ravaber, uluslararası arenada da bilinen şirketler arasındaki yerini almayı hedefliyor. Yıllık üretim kapasitesi 60 bin ton olan İzoberrock’un ürünlerinin, yurtiçi satış ve dağıtımını da Ravago’nun Türkiye’deki iştiraklerinden Mardav Yalıtım AŞ yapıyordu.


“Gerçekleştirilen ortaklık aynı zamanda iki şirketin de Türkiye’deki inşaat sektörüne duydukları güveni gösteriyor,” diyen Ravago – Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Onur, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:


“Sektörünün en büyük 2 şirketinden biri konumuna yerleşen Ravaber’in, kapasite artırımına yönelik yeni yatırımları 2014 yılında devreye girecek. Ravaber’in ilk bir yıllık sürecindeki ciro hedefimiz 50 milyon dolar. Gerek Ravago gerekse Beşler Tekstil gibi iki güçlü şirketin arkasında bulunduğu Ravaber’i, kısa zamanda uluslararası bir şirket haline getireceğiz. Ravaber’in ortaklarından Beşler Tekstil’in taşyünü üretim süreçleri konusunda sahip olduğu

bilgi ve tecrübelerle en iyiyi üretip, şirketin diğer ortağı Ravago’nun iştiraki olan Mardav Yalıtım ile de bu ürünlerin satış ve pazarlamasını yapacağız. Mardav Yalıtım da sektörde gücü, yaygın bayi ağı ve profesyonel kadrolarıyla bilinen, saygın bir kuruluş olarak yer almaktadır.


Diğer taraftan taş yünü üretimi için gerekli makina parkuru projelendirilmesi ve imalatı konularında, Beşler’in ciddi düzeydeki bilgi birikimi ile Ravago’nun uluslararası arenalarda yapı malzemeleri konusundaki geniş pazarlama tecrübesini birleştirerek Ravaber’i global bir firma haline getireceğiz.”


Geri Dön