19 / 04 / 2024

Real Merter tekstil markalarını aynı çatı altında buluşturacak!

Real Merter tekstil markalarını aynı çatı altında buluşturacak!

Merter’de yapımı süren Real Merter projesinde dev tekstil markaları bir merkezde toplanacak. Tekstil ve tekstil aksesuarları üzerine bir ihtisas merkezi olarak planlanan proje, 157 dükkandan oluşuyor.



Tüm dükkanların satılacağı proje KDM tarafından modern AVM şeklinde yönetilecek Merter’de Oliv Yapı ile Vizyon Yapı ortaklığı tarafından Mimar Yahya Baş Stadı’nın yanında yapılacak olan Real Merter projesinde hayat 2017 yılında başlayacak.

248 konutluk 3 kule ve 157 dükkandan oluşan ticari alanların bulunduğu projenin satışını KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık A.Ş. yapıyor.

Real Merter’de satış hasılat değerinin 450 milyon TL olması bekleniyor. Projenin en dikkat çekici yanı ticari alanların toptan bir tekstil ve tekstil aksesuarları ihtisas merkezi olarak kurgulanması. Burada özellikle yurt dışı bağlantıları güçlü markaların yer alması planlanıyor.

KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Murat İzci, “Real Merter’in satışını ve sonrasında yönetimini biz üstlendik. Ticari alanlarımız tekstil ve tekstil aksesuarları üzerine bir ihtisas merkezi olmasını istiyoruz. Bu merkezi modern bir alışveriş merkezi gibi yöneteceğiz. Yani toptana yönelik bir alışveriş merkezi olacak” dedi.

Noteri de olacak bankası da Merter’deki tekstilcileri dükkan sahibi yapmayı hedeflediklerini kaydeden İzci, şöyle devam etti: “23 bin metrekare toplam idamınız var. Burada 157 dükkan olacak. Hazır giyimin yanı sıra iplikçiden düğmeciye, ayakkabıcıdan kumaşçıya kadar farklı kategorilerde toptan perakende mağazaları Real Merter’de olacak. Yurt dışı ağı kuvvetli markaların burada yer almasını istiyoruz.

Merter tekstil piyasası için Real Merter, cazibe ve buluşma merkezi olarak konumlanacak. Mağazaların hem perakende hem toptan satış yapabileceği Real Merter’de ayrıca bankalar, noter, kargo şirketleri de bulunacak. Asıl önemli konu şu; Real Merter, bulunduğu konumdaki trafik sıkıntısına da son verecek. 1.000 araçlık otopark kapasitesiyle hayatı kolaylaştıracak.”

Real Merter’in yatırım bedeli 150 milyon TL olacak. Beklenen satış hasılatı ise 450 milyon TL.

KDM 7 yılda 30 projenin açılışını gerçekleştirdi

Murat İzci’nin 2008 yılında kurduğu KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık A.Ş., Siirt’ten Edirne’ye Türkiye genelinde 1 milyon 200 bin metrekare kiralanabilir alana sahip 46 projeye hizmet verdi.

KDM, kurulduğundan bu yana geçen 7 yıl içinde 30 projenin açılışını gerçekleştirirken yurt dışında 6 projenin kiralama ve yönetim danışmanlığını üstlendi.

Daha lansman yapılmadan 45 konut satıldı

Murat İzci, 66 metrekare ile 185 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri bulunacak Real Merter projesinin lansmanının 14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi. Konutların daha lansmanı yapılmadan 45’inin satıldığını sözlerine ekleyen İzci, dükkanların metrekare fiyatının 13 bin TL olduğunu kaydetti. Murat İzci, “Dükkanları lansman öncesi satmak istemiyoruz ama hatır satışlarımız oluyor” değerlendirmesini yaptı.

Projenin inşaatının 2016 sonunda biteceğini de kaydeden Murat İzci, 2017 yılının ilk aylarında ise hem konut hem ticari alanlarda hayatın başlamasını öngördüklerini anlattı.


Vatan




Bu haber Yeni Şafak'ta şöyle yer aldı:



İstanbul Merter'in merkezinde konumlanan ve bölgenin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Real Merter'de satış başlıyor. Güngören, Mimar Yahya Baş Stadyumu yanında yer alan projede; toplam 248 konut ve 155 adet 'toptan, perakende mağazası yer alıyor. 2017'de tamamlanacak Real Merter, sektöre 'Toptan Tekstil AVM ' kavramı ile yeni bir soluk getiriyor.

Değeri hergün artan bir lokasyon da yer alan REAL MERTER, bölgenin yeni cazibe ve buluşma merkezi olmaya aday. Proje; yıllık yaklaşık 3 milyar dolar ticaret hacmi bulunan Merter bölgesinin, katma değerini daha da arttıracak. Toptan Tekstil AVM kavramı ile yurt içi ve yurt dışı fuarlarda da tanıtılacak olan REAL MERTER; bu sayede bölgeye yeni bir potansiyel kazandıracak.

Tekstil toptancılarını bir araya getirecek olan REAL MERTER, Merter'de sokak araları ve karmaşa yerine geniş alanlarda düzenli mağazaları, organize yerleşimi, şık showroomları, 800 araçlık otoparkı, mal kabul alanları ve eklentili depo alanlarıyla sektörde önemli bir değişime de imza atıyor.

130 Milyon TL'lik yatırım

2017 yılı ilk çeyreğinde tamamlanacak olan REAL MERTER projesinin toplam yatırım tutarı ise 130 milyon TL.

Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığıyla gerçekleştirilen projenin tasarımı Tago Mimarlık'a ait. Real Merter'de hazır giyimin yanı sıra iplikçiden düğmeciye, ayakkabıcıdan kumaşçıya kadar farklı kategorilerde toptan perakende mağazaları yer alacak. Mağazaların hem perakende hem toptan satış yapabileceği Real Merter'de ayrıca bankalar, noter, kargo şirketleri, restoranlar da bulunması planlanıyor.

Yaşam alanları için 41.422m2 alan ayıran REAL MERTER içinde ayrıca çocuk oyun parkları, süs havuzları, yürüyüş parkurları, spor sahaları, sauna, buhar odaları, market, kuaför ve fitness merkezi ve yüzlerce farklı çeşit bitkiden oluşan peyzaj çalışması gibi sosyal yaşam alanları da faaliyet gösterecek.

Farklı özelliklerde zengin seçenekler;

Sadece tekstil dünyasını değil, bölgedeki yaşam standartlarını da değiştirmeye hazırlanan Real Merter, farklı yaşam olanakları da sunuyor. Proje; 14.591 m2 taban üzerine 98.000 m2 inşaat alanına sahip.

Real Merter'de modern mimariyi son teknoloji ile buluşturan ve büyüklükleri 66 m2 – 185 m2 arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 daireler yer alacak.

Ulaşım çok kolay;

Real Merter, bulunduğu konumdaki trafik sıkıntısına da son verecek;

·Havalimanı'na 10 dakika,

·E-5 Karayolu'na 5 dakika,

·TEM Otoyolu'na 5 dakika,

Ayrıca; Metro, metrobüs ya da otobüs minibüs gibi toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde olan “REAL MERTER"de araç bir zaruret olmaktan da çıkıyor. Ayrıca 800 araçlık otopark kapasitesiyle burada yaşayanların hayatını kolaylaştıracak.

Herşey İçinde;

Bünyesinde pek çok farklılık barındıran REAL MERTER; satış avantajları noktasında da yatırımcıların yanında yer alıyor. Proje de yer almak isteyen yatırımcılara sunulan avantajlar içinde; kat irtifak masrafları, vergiler, tapu alım harçları, DASK, doğalgaz, su abonelikleri yer alıyor.

Satış, kiralama ve yönetim KDM Danışmanlık'ta;

Sürdürülebilir yönetim anlayışı ilkesi ile hareket eden REAL MERTER; hem konut hem de ticari ünitelerin satış sürecinde ise; Murat İzci'nin ortağı olduğu KDM Danışmanlık tarafından temsil edilecek. 20 yıllık deneyimi ile KDM Danışmanlık; konut, avm, perakende sektöründe başarı grafiğini her geçen gün yükseltiyor.

2008 Tarihinde kurulan KDM Avm danışmanlık Siirt'ten, Edirne' ye kadar toplamda 859.660 m2 kiralanabilir alana sahip 48 projeye hizmet verdi. KDM Avm danışmanlık 7 yıl içinde 30 projenin açılışını gerçekleştirmiş olup, Yurt dışında 6 projenin kiralama ve yönetim danışmanlığı üstlenmiştir.


Yenişafak


Geri Dön