27 / 04 / 2024

Remzi Aydın: Eyüp demir ağlarla örülecek!

Remzi Aydın: Eyüp demir ağlarla örülecek!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, site yöneticileri ve okul müdürlerine, sosyal hizmetlerden spora, eğitimden altyapıya ve kültüre kadar yapılan tüm hizmetler ve hazırlanan projelerle ilgili bilgi verdi.




Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Akşemsettin Mahallesi’ndeki sitelerin yöneticileri ve okul müdürleri ile biraraya gelerek sorunlarını dinledi. AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’ın da katıldığı toplantı öncesi Başkan Aydın, Akşemsettin Spor Kulübü tesislerinin halı sahasında antrenman yapan gençlerle futbol oynadı.

Akşemsettin Spor Kulübü tesislerinde düzenlenen toplantıda, Belediye Başkanı Remzi Aydın, site yöneticileri ve okul müdürlerine, sosyal hizmetlerden spora, eğitimden altyapıya ve kültüre kadar yapılan tüm hizmetler ve hazırlanan projelerle ilgili bilgi verdi.


EYÜP DEMİR AĞLARLA ÖRÜLECEK

İlk olarak ulaşımla ilgili yatırımlardan bahseden Başkan Aydın “Sizler için birçok proje üretiyoruz, iş üretiyoruz. Özellikle altyapıda, fen işleri, sosyal yardım, kültür çalışmalarında çok üst düzeye geldik. Daha yapacak çok işimiz var. Sorunları yerinde görerek, sizlerle yüzyüze görüşerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bana göre en önemli projelerden biri metro projesi. Bu proje Eyüp’e ciddi anlamda vizyon katacak ve sınıf atlatacak. Şu anda inşaatı devam ediyor, 2017 Ekim ayı gibi biletimizi alıp metroya bineceğiz. Metro hattı Bağcılar’dan Gayrettepe’ye gidiyor. Gaziosmanpaşa’dan Karadeniz Mahallesi’ne geliyor, Yeşilpınar’dan ilçemize giriyor, Veysel Karani’den devam ederek Çırçır, Alibeyköy’den geçerek Kağıthane’ye gidiyor. Sadece metro ile kalmayacak, tramvayımız da olacak. Eminönü’nden Alibeyköy’e, Haliç sahil boyundan bir hat olacak. Tramvayımız da Alibeyköy Stadı arkasında metro ile entegre olacak. Üçüncü bir tramvay hattı da Bayrampaşa Hafif Raylı Sistem’den Feshane’ye gelecek ve burada Eminönü – Alibeyköy tramvay hattı ile buluşacak. Buradan da havaalanı metrosu ile entegre olacak. Yeni havaalanımızın inşaatı yapılıyor. Birinci kademesi 2017’de 29 Ekim’de tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. Havaalanın şehir ulaşımı büyük yoğunluğu Eyüp üzerinden olacak. Bu da beldemize sosyoekonomik olarak canlılık kazandıracak” dedi.

“İNSANLARIMIZ SAĞLIKLI ÇEVREDE YAŞAMALI”

Konuşmasında Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Aydın, gelinen noktada bunun zorunlu bir süreç olduğunun altını çizerek “Deprem riskini tartışmaya zaten gerek yok. İnsanımız artık gecekondulardan kurtularak altyapısı son derece düzgün, dünyanın her yerinde sahip olunan hakların, imkanların olduğu ortamlarda yaşaması gerekiyor. Bunun için de kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. İnsanlarımızın sağlıklı çevrede, sağlıklı binalarda, birçok imkanlara sahip yaşamasını istiyorum. İnsanları beton yığınlarına hapsetmeden, mahalle konseptini bozmadan yaşatmayı amaçlıyoruz. Bu konuda hiçbir dedikoduya, spekülasyona kulak asmayın” şeklinde konuştu.

“İNSANA YATIRIM YAPAN BİR BELEDİYEYİZ”

Belediye Başkanı Remzi Aydın, konuşmasında insana yatırım yapan bir belediye olduklarını vurguladı. İnsana yönelik çalışmalarla ilgili ise Başkan Aydın şu bilgileri verdi; “Bu anlamda da sosyal hizmet, sosyal yardım çalışmalarımız var. Sosyal Yardım Müdürlüğü’müzü kurduk. Son derece güçlü, son derece profesyonel, hepsi branşlarında ayrı ayrı uzman arkadaşlardan oluşan bir ekip kurduk. Ekipte sosyologlar, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve istatistikçiler görev alıyor. Müdürlük bünyesinde 23 ayrı departman var. Akla gelebilecek her ihtiyaç kalemine çare bulmaya çalışılıyor. İlçe Belediyemiz, Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kaymakamlık fonu birbiri ile entegre bir şekilde çalışıyorlar”

Başkan Aydın konuşmasında ayrıca eğitime yapılan yatırımlarda çok ciddi rakamlar harcandığını, spora ve sporcuya değer verildiğini ve Eyüp Belediyesi olarak her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Remzi Aydın, Akşemsettin Spor Kulübü tesislerinde antrenman yapan gençlerle de futbol oynadı.



Eyüp Belediyesi


Geri Dön