28 / 03 / 2024

Remzi Aydın: Eyüp gıpta edilen bir ilçe olacak!

Remzi Aydın: Eyüp gıpta edilen bir ilçe olacak!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kültür Sanat Merkez i’nde düzenlenen yemekli toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri ile biraraya geldi...




Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kültür Sanat Merkez i’nde düzenlenen yemekli toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri ile biraraya geldi. Başkan Aydın toplantıda, yaklaşık bir yıl önce göreve geldiğini ve çok yoğun bir tempo ile gece gündüz çalıştıklarının belirterek “Önümüzdeki dört yıl içerisinde bütün projelerin bitmiş ve uygulamaya geçmiş halde hep beraber yaşayacağımızın müjdesini veriyorum. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Eyüp gıpta edilen, içinde huzurla yaşayacağımız ilçe olacaktır. Bunun için de Eyüp’e ‘Huzur Başkenti’ adını koyduk” şeklinde konuştu. 

Konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının, belediye yada en genel anlamda toplumu yöneten idareler ile halk arasında bir köprü olduğunu da vurgulayan Başkan Remzi Aydın “Bu köprülerin sağlıklı oluşturulması, sağlıklı işletilmesi en başta toplumun ve milletin menfaatinedir. Yaklaşık bir yıl önce göreve geldim, çok yoğun bir tempo ile gece gündüz çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yoğunluk nedeniyle geçen yıldan bu yana arzu ettiğim buluşmayı bu akşam gerçekleştirebildik. Bundan sonraki periyotlarda da daha sık bir araya gelmeyi arzu ettiğimi belirtmek istiyorum” dedi. 


“EYÜP MÜKEMMEL BİR BELDE OLACAK” 

Belediye Başkanı Aydın, ulaşıma yapılan yatırımlarla Eyüp’te önümüzdeki günlerde ulaşımın çok rahatlayacağını belirterek “Eyüp gerçekten İstanbul’umuzun en kıymetli ilçelerinden bir tanesi. Eyüp, İstanbul’un en merkezi ilçelerinden birisi. Etrafından uluslar arası karayolları geçiyor ve şimdi üçüncü bir otoban yapılacak. Dünyanın en büyük havalimanının bir kısmı Eyüp sınırlarında inşa ediliyor, üçüncü boğaz köprüsünün yollarından bazıları Eyüp’ün sınırlarından geçiyor. Bunlar Eyüp’ün sosyoekonomik yapısına ciddi anlamda olumlu katkılar sağlayacak yatırımlar. Sadece bunlar da değil, biz Eyüp’ü İslam dünyasının dördüncü büyük merkezi olma vasfını ortaya koyarken, bu dokuyu, bu özelliği yeniden ihya edecek bir çalışma içinde olacağımızı söylemiştik ve çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki süreçte özellikle Eyüp merkez, çok rahat ulaşım imkanları olan, ziyaretçilerin çok rahat bir şekilde gelebilecekleri, çok huzurlu çok sakin bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilecekleri, dilerlerse kalabilecekleri ve aynı rahatlıkla dönebilecekleri bir mekan haline gelecek. Buradan, ulaşım altyapısının çok ciddi anlamda rahatlatılacağını söylemek istiyorum. Eyüp otoparklarıyla, yollarıyla, erişimiyle mükemmel bir beldemiz olacak. Bunlara örnek vermek gerekirse, Eyüp Meydanı’nda Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız çalışmayla trafiği yeraltına alacağız, Eyüp Meydanı’mız ciddi oranda rahatlayacak. Eminönü’nden Alibeyköy’e tramvay projemiz gerçekleşecek, tabi ki Gaziosmanpaşa, Yeşilpınar, Veyselkarani, Çırçır, Alibeyköy, Kağıthane güzergahından metro hattı geçecek. Pierre Loti’den Miniatürk’e yeni teleferik hattı yapılacak.” diye konuştu. 


TURİZM VE KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK 

Konuşmasında Eyüp’te, turizm sektönründe de bir takım değişiklikler yaşanacağının da altını çizen Başkan Aydın bu çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi; “Eyüp’ümüzde bununla beraber turizm sektörünün, konaklama sektörünün değişeceğini vurgulamak isterim. Bu dönem bir şansımız var, sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız, Fatih, Üsküdar ve Eyüp’ü özellikli ve öncelikli olarak zikretmiştir. Bu yatırımlarla, Eyüp Sultan’ınımızın hakettiği değer yerli yerine oturtulacaktır. Önümüzdeki dört yıl içerisinde bütün bu zikrettiğim projelerin bitmiş ve uygulamaya geçmiş halde hep beraber yaşayacağımızın müjdesini veriyorum” 


YATIRIMLARDA ÖNCELİK İNSAN VE EĞİTİMDE 

Belediye Başkanı Remzi Aydın, belediyecilik anlamında sadece altyapı yatırımı ve binalar yapmakla kalmadıklarını sözlerine ekleyerek, Eyüp’te uygulanan belediyecilik anlamında insana yatırımın daha öncelikli olduğunu söyledi. Yatırımlarında önceliğin eğitime verildiğinden bahseden Başkan Aydın konuşmasında şunlara da değindi “Son bir yıl içerisinde Eyüp’teki tüm okulların temizliğine devam ettik, tamir, bakım ve onarımlarını yaptık, hepsini elden geçirdik. Öğrencilerimize eğitime destek payı verdik, kırtasiye yardımları yaptık. Bir çok alanda eğitime ciddi katkılar sağladık, abartılacak kadar rakamlara ulaştık Bütçemizin çok önemli kısımlarını eğitime ayırdık. Helali hoş olsun, eğitime yatırımlarımız boşa gitmeyecektir, bunun meyvelerini inşallah alacağız. Eğitime yatırımlarımız sadece Milli Eğitim’e bağlı okullara destekle sınırlı değil. Geldiğimizde 7 tane olan bilgi evleri ve gençlik merkezleri 14’e yükseldi. İnşallah kısa bir süre sonra 24’e çıkacak. Buralarda 3 bin 500 öğrencimiz okullarda alamadıkları, kültürel, sanatsal ve daha pek çok eğitimleri alıyorlar. İnşallah Eyüp bununla bir model olacaktır” 


“SOSYAL BELEDİYECİLİK ZİRVE BİR BELEDİYE OLMAKLA GERÇEKLEŞİR” 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın konuşmasında,sosyal hizmet anlamında gerçekleştirdikleri ve iddialı oldukları bir projeden bahsetti.  Türkiye’ye örnek olacağının altını çizen Başkan Aydın bu projede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı ile koordineli çalıştıklarını, bütün bu kurumları Eyüp Belediyesi bünyesinde birleştirdikleri belirtti. Başkan Aydın salonda bulunan konuklarla projenin detaylarını paylaşarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gerçekten iddialı olduğumuz bir husus var. Ben Eyüp Belediye Başkanı olarak, akşam başını yastığa  koyduğunda, sabah kalktığında ‘Acaba karnımı doyurabilecekmiyim?, acaba sıkıntımı giderebilecekmiyim?’ diye endişe duymayan insanların yaşadığı bir belde olmasını istiyorum Eyüp’ün. Bu sosyal belediyecilik anlamında zirve bir belediye olmakla gerçekleşir. Bunun için mevcutta olmayan Sosyal Yardım Müdürlüğü’nü kurduk. Çok kaliteli, çok nitelikli arkadaşlarımızla donattık. Yaklaşık 50 kişiden oluşan çok güçlü bir kadro oluşturduk. Hem profösyonel anlayıştalar, hem amatör ruhla çalışıyorlar. Burada bütün sahayı tarıyorlar. Başvuru beklemeden ‘Bütün Eyüp’ü tarayarak muhtaç olan insanları tespit etmenizi istiyorum’ talimatını verdim ve bu talimat yerine getiriliyor. Erzaktan kömüre, öğrencinin eğitim desteğinden bursuna, kişilerin hastanedeki tedavisinden psikolojik desteğine, evdeki saçının traşından yemeğinin yapımına kadar her alanda hizmet verme iddiasında bir ekiple çalışıyoruz. Bunda da inşallah Eyüp modeli Türkiye’ye örnek olacak. Bu alanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mız, Büyükşehir Belediye’miz ve Kaymakamlığımız ile koordineli çalışıyoruz. Bütün bu kurumlarımızı bünyemizde birleştirdik. Tüm sorular bir merkezde toplanarak çözüme bağlanıyor. Bu sistemin Eyüp Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kaymakamlık olmak üzere 4 ortağı var. Ama bu sistemin beşinci bir ortağı daha var, o da sizlersiniz yani STK’lar. İçinizde hayırsever insanlarımız var, imkanları olan insanlarımız var. Lütfen bu yapımızla iletişime geçin, birbirimizle dayşanışma içerisinde halkımıza hizmet etmeğe devam edelim” 


“EYÜP GIPTA EDİLEN BİR İLÇE OLACAKTIR” 

Samimi, gayretli bir çaba içerisinde olduklarını, asla şikayet etmediklerini ve etmeyeceklerini belirten Başkan Remzi Aydın konuşmasını şöyle tamamladı; “Bize yüklenen emanete en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Eyüp Sultan gerçekten tarihiyle, medeniyetiyle, maneviyatıyla ve sağlıklı yaşanan şehirleriyle gıpta edilen bir ilçe olacaktır. Eyübümüzü, kendine has dokusunu bozmadan, hemşerilik hukukunu ihlal etmeden, bu duygularla biraz daha örerek biraz daha şekillendirerek yeni yaşam mekanları oluşturma gayreti içerisinde olacağız. Ortaya çıkacak tablo gerçekten isteğimiz, içinde huzurla yaşayacağımız ilçe olacaktır. Bunun için de Eyüp’e ‘Huzur Başkenti’ adını koyduk” 

Konuşmanın sonunda ise Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a, Giresun Dereli İlçesi Bahçeli Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Emin Bekar bir çiçek taktim etti.




Eyüp Belediyesi


Geri Dön