24 / 04 / 2024

Renault yılda 700 bin elektrikli otomobil için düğmeye bastı

Renault yılda 700 bin elektrikli otomobil için düğmeye bastı

Fransız otomotiv devi Renault elektrikli vasıta piyasasındaki hacmini artırmanın yollarını arıyor. Markanın Fransa’da üreteceği elektrikli araç sayısı için şimdiden yıllık 700 bin adet olarak netleştirildi.



Renault elektrikli araç (EV) kıymet zincirini Fransa’da yoğunlaştırırken; aynı zamanda içten yanmalı motor faaliyetlerini de ayırmaya hazırlanıyor. Avrupalı araç üreticilerinin elektrikli araçlarını üretecekleri tesislerin planlamaları yerine oturmaya başladı.

Mercedes, BMW ve Volkswagen’in anavatanları Almanya’yı elektrikli araç üretim üssü olarak belirlemesinden sonrasında; Renault da Fransa’yı elektrikli araç üretim üssü olarak belirledi. Beklentiler de bu yöndeydi. İçten yanmalı motorlara sahip araçların üretiminde yeni ortaklıklar (Türkiye’de Karsan’a fason Megane Sedan üretimi şeklinde) söz konusu.

Renault CEO’su Luca de Meo yapmış olduğu açıklamada, “Elektrikli Renault 4, Renault 5 ve Scenic gibi ikonik modellerin üretim sonucu ile Fransa’yı elektrikli vasıta faaliyetlerimizin kalbi haline getiriyoruz.” dedi. Renault, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli vasıta üreten bir markaya dönüşecek. Ayrıca ortakları Nissan ve Mitsubishi ile 30 yeni elektrikli modeli piyasaya çıkaracak.


Geri Dön