26 / 04 / 2024

Resmen yaptırımları deldiler! Rekor seviyede alım: ABD çok kızacak

Resmen yaptırımları deldiler! Rekor seviyede alım: ABD çok kızacak

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uygulanan ambargolara rağmen Çin'in Rusya'dan yaptığı petrol ihracatı rekor seviyeye yükseldi. 



Çin'in Rusya'dan yaptığı ham petrol ithalatı, bir önceki yıla göre %55 artarak Mayıs ayında rekor seviyeye çıktı. Rafinerilerin arasında ise Moskova'nın işgali nedeniyle Moskova'ya uyguladığı yaptırımlar arasında indirimli tedariklerden faydalanan Suudi Arabistan da yerini aldı. 

Çin Genel Gümrük İdaresi'nden alınan verilere göre, Doğu Sibirya Pasifik Okyanusu boru hattı yoluyla pompalanan tedarikler ve Rusya'nın Avrupa ve Uzak Doğu limanlarından deniz yoluyla yapılan sevkiyatlar da dahil olmak üzere Rus petrol ithalatı yaklaşık 8,42 milyon tonu buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön