19 / 04 / 2024

Resmi Gazete’de yayımlandı! Ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde yeni düzenleme!

Resmi Gazete’de yayımlandı! Ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde yeni düzenleme!

Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde ücret gelirlerinin vergilendirilmesi ile ilgili düzenlemeye gidildi. İşte detaylar…



Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdi.

Bu açıklamaya göre de genel bütçe kapsamı dahilindeki kamu idareleri tek işveren sayılıp, ücret gelirleri kümülatif matrah dikkate alınıp tevkif sureti ile de vergilendirilecek. Kamu görevlileri bununla birlikte beyanname vermeyecek.

Bu şekilde, genel bütçe kapsamı dahilinde bulunan kamu idarelerinde çalışan personelin, sene içinde bu kapsamdaki diğer kurum ve kuruluşlardan da ücret alması ya da bu kapsamdaki diğer bir kurum ve kuruluşa nakil olması halinde elde ettikleri ücretler tek işverenden de alınan ücret olarak değerlendirilecek.

Aynı takvim senesi içinde birden fazla işverenden de ücret geliri elde etmiş olan özel sektör son derece çalışanlarına da kolaylık sağlanmış oldu.

 Resmi Gazete’de yayımlandı! Ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde yeni düzenleme!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön