19 / 04 / 2024

Resmi ilanlar gazetelerin sosyal medya hesaplarından da yayınlanacak

Resmi ilanlar gazetelerin sosyal medya hesaplarından da yayınlanacak

Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre resmi ilanların yayınlandığı mecralar arasına gazetelerin sosyal medya hesapları da eklendi. Sosyal medyadan resmi ilanların duyurusunu yapan gazetelere ek gösterge verilecek.



Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, resmi ilanların yayınlandığı mecralar arasına gazetelerin sosyal ağları da eklendi.

"Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Basın İlan Kurumu, değişiklikle ek gösterge uygulamasından yararlanan gazetelerin yüz ölçümü ile dergilerin asgari yüz ölçümleri yeniden belirledi. Dijital pano kullanımının görünürlüğü artırıldı, gazetelerin sosyal ağları üzerinden ek gösterge almalarını sağlandı.

Yeni düzenleme ile resmi ilanların ön izlemesinin gösterildiği ve "ilan.gov.tr"ye yönlendirme içeren dijital pano (widget) uygulamasının, gazetelere ait internet haber sitelerinin ana sayfasında görünür bir şekilde yer alması zorunlu hale getirildi.

Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince ek gösterge uygulamasından yararlanan gazetelerde aranılan 4,50 metrekare yüz ölçümü, 3,75 metrekareye indirildi. Resmi reklam yayınlayan gazete ve dergiler için asgari 1,60 metrekare olan yüz ölçümü ise 1,50 metrekare olarak yeniden belirlendi.

Düzenlemeyle resmi ilanların yayınlandığı mecralar arasına gazetelerin sosyal ağları da eklendi.

Resmi ilanlar gazetelerin sosyal medya hesaplarından da yayınlanacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön