26 / 04 / 2024

Rıfat Bakan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatını inceledi!

Rıfat Bakan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatını inceledi!

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan BTM projesi koordinatörü Rıfat Bakan, 2 yaşından 92 yaşına kadar herkesin yeni binada bilimle buluşacağını dile getirdi




Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan BTM projesi koordinatörü Rıfat Bakan, 2 yaşından 92 yaşına kadar herkesin yeni binada bilimle buluşacağını söyledi.


Bursa'yı modern bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi tarafından BUTTİM TÜYAP Fuar Alanı'nın yanında yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatında sona gelindi. Kapasite ve teknik donanım açısından dünyadaki ilk 5 merkez arasına girecek BTM'den 2 yaşından 92 yaşına kadar herkesin faydalanacağını belirten Rıfat Bakan, "Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde son aşamaya gelindi. Çok yakında inşallah hizmete açıcağız. İlk defa çocukların göreceği teknoloji aletlerinin kurulumuna öncelik verdik. Bu aletlerle 20-25 öğrenci birlikte çalışabilecek" dedi.


GERÇEKLER BİLİMİN SULTANLARI İLE ORTAYA ÇIKACAK


Avrupa'da yaşanan karanlık çağın aksine dünyada yaşanan aydınlık çağ ile bilimin temellerinin atıldığını ifade eden Bakan, "Bilimin Sultanları sergisi, makinelerin yapılması, aşağıdaki bir suyun yukarı nasıl aktarılacağı, Sudan elde edilen gücün diğer makinelere nasıl aktarılacağı konusunda çocuklarımızı hayrete düşürecek bir sergi olacak. Yeni çağ ile beraber buluşların yapıldığına dair genel bir kanaat var. Ama bunun böyle olmadığını, insanoğlunun sürekli bir tekamül içerisinde, gelişerek devam ettiğini anlatan güzel bir sergi olacak. 19. yüzyılda ilk uçma tecrübesinin Wright kardeşler tarafından yapıldığı söyleniyor. Ama Wright kardeşlerden bin 100 yıl önce İbn Firnas'ın ilk uçma denemesini yaptığını ve başarılı olduğunu bu sergide göreceğiz. Türkiye'ye ilk defa böyle bir sergi geliyor. 2 yaşından 92 yaşına kadar herkesin ilgisini çekebilecek sergiler açılacak. Vatandaşlarımız hem eğlenecekler, hem öğrenecekler" dedi.


20 bin metre karelik alan üzerine kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde dünyada ilk defa uygulanan sistemle bir ilke imza attıklarını ifade eden Bakan, 300'e yakın düzeneğin vatandaşın beğenisine sunulacağını söyledi. 




İstanbul Gazetesi


Geri Dön