19 / 03 / 2024

Rixos Grubu, Hotel Rixos Premium Dubrovnik'i 155 milyon liraya yeniledi!

Rixos Grubu, Hotel Rixos Premium Dubrovnik'i 155 milyon liraya yeniledi!

Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük turizm yatırımcıları arasında yer alan Rixos Grubu, Hırvatistan'daki Hotel Rixos Premium Dubrovnik'i 20 milyon Euro, yani 155 milyon liralık yatırımla yeniledi ve kapılarını tekrar açtı.



Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker, bugün ''Rixos, Hırvatistan'daki otelini 155 milyon liraya yeniledi'' yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Türk turizmini olduğu kadar Avrupa turizmini de etkileyen COVID-19 salgını, yatırımcıların cesaretini düşürmüyor. Türkiye’de dört yeni otel açacağını duyuran dünyanın en yaygın otel zincirlerinden Hilton Grubu’nun Bodrum’daki yatırımlarına geçtiğimiz günlerde bu köşede yer vermiştik. Salgınla birlikte önemli kayıpların beklendiği turizmde bir önemli yatırım hamlesi de Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük turizm yatırımcılarından Rixos Grubu’ndan geldi. Rixos’un önemli yatırım noktası ise çok sayıda işadamı ile birlikte açılışını gerçekleştirdiği Hırvatistan’daki tesisi oldu. Rixos Grubu, Hırvatistan'daki Hotel Rixos Premium Dubrovnik'i 20 milyon Euro, yani 155 milyon liralık yatırımla yeniledi ve kapılarını tekrar açtı.

Oteli tamamen yeniledi

8 ay süren yenileme yatırımı sadece Rixos'un değil, Hırvatistan turizminin merkezi sayılan Dubrovnik'teki en büyük turizm yatırımı oldu. Tamamen yenilenen Hotel Rixos Premium Dubrovnik, 17 suit oda ve bir başkanlık süiti dahil 310 lüks odadan oluşuyor.

Otelin yenilenen kısmında ayrıca Spa, sağlıklı yaşam merkezi ile fitness ve spor salonu olanakları da bulunuyor. 130 çalışanı bulunan otel ayrıca pandemi sürecinde kadrosunu korudu.

Mısır'da da 3 otel açacak

Türkiye'nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Hırvatistan, İsviçre, Rusya ve Kazakistan'da bulunan Rixos, geçtiğimiz yıl da önemli bir yatırıma imza atmıştı.

Türk turizminin en önemli markalarından olan Rixos, yurtdışı odaklı büyümesi çerçevesinde 3 oteli bulunan Mısır’da geçen yıl yüzde 100 büyüme kararı almış ve bu sayıyı 6’ya çıkarmak için çalışma başlatmıştı. Rixos'un açacağı 3 otel, Mısır turizm üssü Hurghada Bölgesi’nde yer alan Makadi Körfezi, Magwwish ve Sahl Hasheesh yerleşimlerinde olacak.


Geri Dön