19 / 04 / 2024

Rixos yatırımlarını artırarak devam ediyor!

Rixos yatırımlarını artırarak devam ediyor!

Rixos’un patronu Fettah Tamince, turizm krizinin kısa sürede atlatılacağını belirterek "Dramatik bir durum yok, bugünleri atlatırız. Yatırımlarımız artarak devam ediyor" dedi.



Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, turizm sektörünün olumsuz gidişata dur demek için adeta seferberlik ilan etmiş şekilde çalıştığını, bu krizin kısa sürede atlatılacağını söyledi. Avrupa ve Rusya’dan gelen turist sayısında geçici bir düşüş olduğunu vurgulayan Tamince, "Krizler her zaman oldu ama bu sorunların altından kalkabilecek kuvvetimiz var" dedi. 


DÜNYA STARLARI GELECEK 


Turizm sektörünün hiç olmadığı kadar devletle omuz omuza olduğunu vurgulayan Tamince, "Cumhurbaşkanımız ciddi destek verdi, Başbakanımızla buluştuk. Ne gerekiyorsa yapılıyor. Hatta ülkemiz dünya çapında önemli bir PR /tanıtım firmasıyla anlaştı" diye devam etti. Expo 2016’nın nisanda Antalya’da kapılarını açacağını da hatırlatan Tamince, "Açılış için Antalya’ya gelmek üzere dünya starlarıyla anlaşmalar yapıldı" dedi. 

mayısta açılıyor



Rixos’un yatırımları artırarak devam ettiğini söyleyen Tamince, "Land of Lagends-Efsaneler Diyarı mayısta açılıyor. 2.5 milyar TL yatırım bedelli Haliç projemiz için çalışmalarımız sürüyor. Malpler, Mısır ve BAE’de otel yatırımlarımız devam ediyor" diye konuştu.


Dubai 6 aydır savaşta


Dünyanın her yerinde benzer sorunlar yaşandığına da dikkat çeken Tamince, "Mesela Dubai’de 6 aydır savaş var, insanlar ölüyor. Biz bunu hiç duymuyoruz. Çünkü her gün manşetlerden bunu duyurmuyorlar" dedi. Tamince, yurtdışında da Türkiye’yle ilgili bir kara propoganda olduğunu, bunun önüne ancak geliştirilecek güzel projelerle geçilebileceğini ifade etti.       



Akşam



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Rixos Hotels grubunun Antalya’da tema park ve otel projesi olan “Rixos The Land of Legends” yatırımına mayıs ayında görkemli bir açılış planlanıyor.


İSTANBUL - Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta ve Doğu Avrupa’da tesisleri bulunan Rixos Hotels grubunun Antalya’da tema park ve otel projesi olan “Rixos The Land of Legends” yatırımının mayıs ayında görkemli açılışını yapacak. Yaklaşık 1.2 milyar TL yatırımla hayat geçen otel, işletmesinden odalarına kadar tamamen çocuklara özel tasarlandı. Otelde 5D Sinema ve odaların hepsinde çift ekranlı LED TV ve PlayStation yer alıyor. Odaların fiyatları ise 400 TL’den başlıyor 1000 TL’ye kadar çıkan otelin Aqua parkında 55 adet su kaydırağı var. Bu proje ile misafirlerine pek çok ilki yaşatmaya hazırlandıklarını dile getiren Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, bu yatırımlarının Türk turizminin geleceğine olan inançlarının en güzel ifadesi olduğunu dile getirdi.


Dünya





Bu haber Zaman Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Fettah Tamince: Kimse Kafamızı Öne Eğdiremez

Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, son dönemlerde turizmde umutsuzluk, bezginlik olduğunu gördüğünü aslında bu kadar kötü bir durum olmadığını ya da bu kadar kötüye gidilmediğini söyledi. Kötümser olmaya gerek olmadığını söyleyen Tamince, "Gündem süreki bir haberle değişiyor. Terör ve güvenlik sorunu var. Coğrafyamız da çok kolay değil. Ama hayat devam ediyor. İnsanlar seyahat etmeye devam ediyor. Bizim buna mahkum olmamamız gerekiyor. Bunların üstesinden çok rahat gelebiliriz. Yeter ki biz kafayı eğmeyelim. Yolumuza devam edelim. Ümitsiz olmayalım. Yarın ne olacak demeden, yarın ne yapacağımızın gayreti içinde olalım" dedi.


'EYVAH TURİZM BİTİYOR'


Dünyada en istikrarlı sektörlerden birinin turizm olduğunu hatırlatan Tamince şunları söyledi: "Şu anda dünyanın bir numaralı sektörü turizm. Dünyada seyahat edenlerin sayısı ve harcamaları artıyor. İnsanların seyahat etme özgürlüğünü elinden almadığınız sürece insanlar seyahat etmeye devam edecek. Bugün birçok ülkede iç savaşlar, isyanlar var. Bölgemizde yasadışı oluşumların etkisi büyük. IŞİD gibi bir tehlike oluştu. Hiç bir inançta karşılığı olmayan çok farklı yapılanmalar var. Türkiye'de ve çevresinde oluşan bu durumlar sebebiyle bir turizmci olarak sık sık, 'Eyvah eyvah, vah vah turizm çok kötü, bitti. Allah yardımcısınız olsun. Turizmi nasıl kurtaracaksınız, kendiniz nasıl kurtaracaksınız' gibi sorularla karşı karşıya kalıyorum. Biz de, 'Turizm iyi olacak. Ancak büyüttüğünüz kadar büyük sorunlar yok' diyoruz. Turizm elbette konuştuğum sorunlardan etkileniyor. Ancak diğer sektörler de etkileniyor. Bu işler geçici. Madrid'te, Paris'te, Brüksel'de patlamalar oldu. Ancak bunların hepsi geçiyor. Burada şimdi sorsam 'Paris saldırısında kaç kişi öldü' diye pek çok kişi bilmez. Maalesef bunlar çok çabuk unutuluyor. Keşke unutulmasa."


ÇİÇEK VE ÇOCUK MESAJI


Yılda bir milyon turist ağırladıklarının altını çizen Fettah Tamince, "Gerekirse misafirlerimizi tekrar arayacağız. Ancak 'biz daha güvenliyiz, garati veriyoruz' demeyeceğiz. 'Bu yıl bahçemizi daha da güzelleştirdik, mutfağımızı yeniledik' diyeceğiz. Olaylar ne kadar dillendirilirse, ne kadar fazla panik olursak o kadar etkileniriz. Bu süreci hükümet ve özel sektörün birlikte kurgulaması gerektiğini düşünüyorum. Artılarımızı ön plana çıkarmalıyız. Önümüzdeki aylarda Antalya'da dünyanın en güzel temasına sahip olan Expo düzenlenecek. 23 Nisan'da başlıyor. Antalya 6 ay boyunca teması 'çiçek ve çocuk' olan bir Expo'ya ev sahipliği yapacak. Çiçek ve çocuk o kadar güçlü mesajlar ki. Çiçek ve çocuğun olduğu yerde terör akıllara gelmez. Türkiye'nin turizm çeşitlendirmesi adına yapılan en büyük yatırım. Dünyanın yüzlerce ülkesinde çiçek geldi ve çocuklar gelecek" dedi.


YATIRIMLAR SÜRÜYOR


Bu ülkenin geleceğine inandıklarını söyleyen Fettah Tamince, "Ülkemiz turizmde tarih yazdı. Biz de Rixos olarak, Türkiye'den çıkan çok önemli bir konaklama markası olduk. 10 ülkede faaliyetimiz var. İnşallah önümüzdeki 5 yılda da 30 ülkeye çıkacağız. Hayat da, yatırım da devam ediyor. Abu Dabi ve Maldivler'de çok özel tesisler yapıyoruz. Türkiye'de ve dışarıda fırsatları kolluyoruz. Çünkü bu yaşananla geçici. Yatırıma devam etmeliyiz" dedi.


DOLULUĞUMUZ YÜZDE 65'E İNDİ


Fettah Tamince, "Bir gazetede boş 5 yıldızlı tesisler anlatılıyordu. Bir masaya iki garsonun baktığından bahsediliyordu. Habercisiniz yaparsınız. Ama ben de diyorum ki. Bire bire inersek bazı tesislerimde işlerimin iyi olduğunu söylerim. Yüzde 10 turist sayısı düştü diye batılır mı? Yüzde 20 ile de batılmaz. Türkiye'nin en büyük turizm yatırımcılarından biriyim" dedi. Kendi otellerindeki doluluk oranlarının nasıl olduğunu sorduğumuz Tamince, "O kadar dramatik bir düşüş yok" şeklinde cevapladı. Toplantının yapıldığı Rixos Pera Oteli'ndeki doluluğu sorduğumuz Tamince şöyle cevapladı: " Geçen yıl doluluğumuz yüzde 80 civarındaydı. Şu anda ise yüzde 65 civarında."


1.2 MİLYARLIK YATIRIM MAYIS SONU AÇILIYOR


Mayıs sonunda Antalya'da 'Efsaneler Diyarı' isimli bir tesis açacaklarının bilgisini veren Fettah Tamince şunları söyledi: "1.2 miyarlık yatırım yapıldı. Yüzde 99'u bitti. Hala 4 bin insan çalışıyor. Sadece bir otel değil. Park ve oteli bir arada inşa ettik. İçin de su parkı da var, AVM'de. Bu tesis, ülke turizmine çok büyük değer katacak. 'Bir türlü başlayamadığı projesine ortak buldu' deniyor. 1 milyon metrekare alan inşaat yaptık. Projeye ortak olmak isteyen yabancı kuruluşlar var. Biriyle de görüşmelerimiz ilerliyor. Bitmediği için ikimiz de açıklamıyoruz."


BETON YIĞINI YAPMAYACAĞIZ


İstanbul Haliç'teki projeleri ile de bilgi veren Fettah Tamince, "İhaleyi aldığımız 3 yıldan bu yana, bir gün bile kaybetmeden çalışıyoruz. O gün de bize sordular. 'Buraya ne yapacaksınız' diye. Ben de o zaman şöyle demiştim: "Ne yapacağımı bilmiyorum ama ne yapmayacağımı biliyorum.' 8 bin 500 yıllık tarihi olan bir yer. Tarihi binaları koruyacağız. Kesinlikle beton yığını yapmayacağız. 2-2.5 milyar TL'lik yatırım olacak" diye konuştu. 



Zaman


Geri Dön