26 / 04 / 2024

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.



Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çeber yaptığı açıklamada altyapı çalışmalarının yüzde 90, üst yapı çalışmalarının yüzde 27 oranında tamamlandığını söyledi.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Vali Çeber, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve ilgililerle Rize-Artvin Havalimanı inşaatında incelemeler yaptı ve projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

Projenin şantiye sahasını gezerek çalışmaları yerinde denetleyen Vali Çeber, Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindiğini dile getirdi.

Rize-Artvin Havalimanı ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90 lık kısmı tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki inşaat çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyleyen Vali Çeber, "Yıl sonunda hizmete açıp uçaklarımızı indirmiş olacağız. Bugün itibarıyla altyapının yüzde 90'ından fazlasını bitirdik. Yani 100 milyon ton dolgunun 91 milyon tonu bitti. Üst yapıda yüzde 27'lere geldik. Artık binaların siluetleri görünüyor. Teknik detayları incelediğinizde ne kadar büyük bir mühendislik harikası ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye ve bölge için çok önemli yatırımlardan birinin hayata geçirildiğine değinen Vali Çeber, havalimanının şehirde ticaretin, turizmin, ekonominin ve sosyal hayatın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Rize-Artvin Havalimanı ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90 lık kısmı tamamlandı!

Rize Artvin Havalimanı'na entegre yaptıkları yatırımlarla 2023-2071 hedeflerine en fazla katkı sağlayan şehirlerden biri olmayı planladıklarını dile getiren Vali Çeber, şunları dile getirdi:

"Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması planlanan havalimanı tamamlandığında 31 bin 350 metrekarelik alanda terminal binası, 448 araç kapasiteli açık otopark, 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 300 metre uzunlukta 120 metre genişlikte apron ve toplam 45 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olacak. Terminal binası dışarıdan bakıldığında Karadeniz ve Rize mimarisini en güzel şekilde yansıtan ahşap ve taş karışımı bir yapıya sahip olacak. Ayrıca Havalimanı kulesi çay bardağı şeklinde olan havalimanında bir de müze yer alacak."

 

Rize-Artvin Havalimanı yıl sonunda açılıyor!


Geri Dön