29 / 03 / 2024

Rotana, İstanbul’la Tri G bağlantı kurdu!

Rotana, İstanbul’la Tri G bağlantı kurdu!

Mar Yapı, Basın Ekspres Yolu’ndaki ‘Tri G’ projesinde, Körfez’in en büyük otel zincirlerinden Rotana ile ortaklık yaptı. Türkiye’de Arjaan markasıyla yer alan Rotana, Centro’yu da getirmiş oldu.



GÜNEŞLİ Konutlar, G Plus, Divan Residence at G Plus ve G Marin Managed By Divan projelerini hayata geçiren Mar Yapı, Basın Ekspres Yolu’ndaki yeni projesi Tri G’yi tanıttı. Mar Yapı, Tri G için Körfez’in en büyük otel zincirlerinden biri olan Rotana ile anlaştı. Mar Yapı’nın yüzde 60, Rotana’nın ise yüzde 40 sermaye payına sahip olacağı projede, Rotana’nın markalarından Centro faaliyet gösterecek. Rezidans dairelerin satışları Dubai’de yapılması planlanan lansmandan sonra başlayacak.

 

75 milyon $ yatırım

 

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, projenin yatırım bedelinin 75 milyon dolar olacağını belirterek, “Bu yıl Temmuz ayında ruhsatını aldığımız projenin inşaatına bir ay içinde başlayacağız. Proje, sekiz katta 152 odalı bir Centro otel, 17 katta toplam 153 adet rezidans, 2 bin 500 metrekare ticari alandan oluşacak. Bu projede Rotana ile değerli ve uzun süreli bir ortaklığa imza atmak, hem Mar Yapı olarak bizim için önemli, hem de ülke ekonomisine katkısı bakımından değerli” diye konuştu.

 

Gelişen şehirler

 

Türkiye’de Arjaan markasıyla yer alan Rotana’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Nowais, şunları söyledi: “Rotana, 1992 yılında kuruldu ve bütün Arap ülkelerini kapsıyor. 2 yıl önce Arap ülkelerinin dışına da çıkma kararı aldık. Gelişen ve turizm potansiyeli olan şehirlerde yer almak istiyoruz. Türkiye’ye inanıyoruz ve burada uzun dönemli bir strateji belirledik. Ekonominiz her yıl büyüyor. Avrupa ekonomisinde sorunlar görüyoruz ama Türkiye’nin ekonomisi Avrupa’dan daha iyi görünüyor. Türkiye’de operasyonlarımızı genişletmek istiyoruz, diğer markalarımızı da getirme hedefimiz var.”

 

Üçgen formda

 

TRİ G Rotana, Suyabatmaz Demirel tarafından 30 katlı ve tek bir kule olarak tasarlandı. 2013 yılında MIPIM’de Architectural Review’ın Future Project Awards ödüllerinde birincilik alan yapı, üçgen formda inşa edildi.


Vatan


Geri Dön