20 / 04 / 2024

Ruslar Türkiye'de ilk kez zirveye oturdu! Bu bir turizm haberi değildir

Ruslar Türkiye'de ilk kez zirveye oturdu! Bu bir turizm haberi değildir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; mart ayında 134 bin 170 olan konut satışı nisan ayında 133 bin 58’e geriledi. Konut satışında yabnacılar kategorisinde ise zirveye ilk kez Ruslar yerleşti. Yabancılara yapılan konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,1 a



UKRAYNA VATANDAŞLARI 263 KONUT ALDI

Nisanda Ukraynalılara yapılan konut satışı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 185,9 artarak 92'den 263 adede yükseldi. Her iki ülke vatandaşlarının yatırımlarındaki artışın genel ortalama olan yüzde 58,1'in çok üzerinde gerçekleşmesi dikkati çekti.

NİSANDA, YABANCILARA 6 BİN 447 KONUT SATILDI

Yabancılara yapılan konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,1 artarak 6 bin 447 oldu. Nisan ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,8 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 2 bin 564 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul'u sırasıyla bin 970 konut satışı ile Antalya, 333 konut satışı ile  Ankara  izledi. Yabancılara yapılan konut satışları ocak-nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48,9 artarak 20 bin 791 oldu.

İRAN VE IRAK VATANDAŞLARI GERİDE KALDI

Nisan ayında Rus vatandaşları Türkiye'den bin 152 konut satın aldı. Rus vatandaşlarını sırasıyla 905 konut ile İran, 714 konut ile Irak vatandaşları izledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön