26 / 04 / 2024

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.



Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Dünya teknoloji devi Ericsson, önümüzdeki aylarda Rusya'dan kademeli olarak çekileceğini söylerken, Finlandiyalı rakibi Nokia da yıl sonuna kadar Rusya'daki operasyonlarını durdurmayı planladığını duyurdu.

İsviçre merkezli Logitech ise, Mart ayında bir takım faaliyetlerini askıya aldığı Rusya'dan tamamıyla çekileceğini açıkladı.

Birçok batılı şirket, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ya faaliyetlerini durdurdu ya da yatırımlarını Rus işletmelerine satarak pazardan çekildi.

PP Foresight analisti Paolo Pescatore ise, sürecin devam eden siyasi zorluklar göz önüne alındığında dikkatli bir planlama gerektirdiğini söyledi.

Pescatore, "Aylarca süren çıkış planlarının meyvelerini şimdi görüyoruz." dedi.

Ericsson, Nisan ayında Rusya'daki faaliyetlerini süresiz olarak askıya alırken, Nokia bir adım daha ileri giderek ülkeden tamamen çekileceğini söylemişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön