19 / 04 / 2024

Rusya'da yaptırım uygulanacak Türk inşaat şirketleri listelendi!

Rusya'da yaptırım uygulanacak Türk inşaat şirketleri listelendi!

RUSYA Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, 1 Ocak'tan itibaren işçi istihdamı konusunda yaptırım uygulanmamasına karar verilen Türk inşaat şirketlerinin listesinin belirlendiğini açıkladı.



Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, 1 Ocak'tan itibaren işçi istihdamı konusunda yaptırım uygulanmamasına karar verilen Türk inşaat şirketlerinin listesinin belirlendiğini açıkladı. 


Ria ajansının bildirdiğine göre, Türkiye vatandaşlarım işe alma yasağının, Rusya devleti ile uzun vadeli kontratları bulunan inşaat şirketlerini kapsamayacağını belirten Golodets, bu şirketlerin listesinin belirlendiğini kaydetti ama açıklamadı. Başbakan Yardımcısı, "Liste oluşturuldu. Bu listeye, öncelikle, uzun vadeli kontratları bulunan şirketler girdi" dedi.Rusya, uçak krizi soması alınan kararla, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya'daki şirketlerin Türkiye vatandaşlarım işe almaşım yasaklamıştı. 


Sözcü


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Rus hükümetinin resmi sitesinde yer alan bilgiye göre, Başkurdistan, Kırım, Tataristan, Krasnoda, Vladimir, Kaluga, Moskova, Nijniy Novgorod, Samara ve Tyumen bölgelerinde iş yapan 53 şirketin, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların kapsamı dışında bırakılarak, önümüzdeki yıl da Türk işçi çalıştırabilmelerini izin verildi.


İnşaat, otomotiv ve tesisatçılık alanlarında faaliyet gösterdiği belirtilen şirketlerin listesi henüz yayınlanmadı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 28 Kasım'da imzaladığı Türkiye'ye ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararı doğrultusunda, Rusya'da faaliyet gösteren şirketlerin, 1 Ocak 2016'dan itibaren Türk vatandaşlarını işe alımına da yasak getirilmişti.


Star


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı ambargo ile kendi halkını cezalandırdığını belirterek "Bu, uzun sürmez. Nisan, mayıs gibi yumuşar. Sebzemeyvede yeni pazarlar ortaya çıktı. Bulgarlar, Romanlar ve Macarlar gelip mallarımızı alıyor" dedi. Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltıda buluşan Tüfenkci, bankalarla kart aidatları ve dosya masrafları konusunda görüşeceklerini belirterek, "BDDK ve Bankalar Birliği ile konuşarak belli noktaya gelmek istiyoruz" diye konuştu. 


YAPTIRIMLARIN ETKİSİ SINIRLI OLDU

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Rusya ile yaşanan krizin ekonomiüzerindeki etkilerini değerlendirdi.Şimşek, Rus yaptırımlarının Türk ekonomisine ciddi bir etkisi olmadığını söyledi.


İNŞAAT ŞİRKETLERİ KARARINA ONAY

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türk personel çalıştırmasına izin verilen şirketlerin listesini imzaladı. Bu şirketler arasında Enka, Rönesans İnşaat, IC Içtas, Ant Yapı, Mebe ve Odak Group da bulunuyor.


Sabah


Geri Dön