26 / 04 / 2024

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...

20 Şubat 2022 Perşembe günü Ukrayna'yı işgal girişimi başlatan Rusya, uluslararası arenada ekonomik boykot yiyince çareyi yeni stratejiler geliştirmekte arıyor. Daha önce doğal gaz ödemelerini ruble ile alacağını açıklayan Rusya şimdi de yeni bir ekonomik planı duyurdu.



Dünya Bankası, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle 2022 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 3,2'ye düşürdü. Dünya Bankası savaştan kaynaklanan ekonomik sıkıntılara cevap olarak 170 milyar dolar büyüklüğünde 15 aylık yeni bir finansman paketini görüşecek. Bunun yaklaşık 50 milyar dolarının gelecek 3 ay içinde dağıtılması hedefleniyor.

RUSYA KENDİ FİNANSAL SİSTEMİNİ KURMANIN PLANLARINI YAPIYOR

Tüm gelişmelerin ardından Rusya küresel piyasada altın ve gümüşte çok sert fiyat artışlarına neden oalbilecek bir çıkış yaptı. Rus vekil Anatoliy Aksakov, rublenin altın ve mallarla destekleneceği bir finansal sistemin oluşturulabileceğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön