25 / 04 / 2024

Sabancı Ailesi'nden garip daire satışı!

Sabancı Ailesi'nden garip daire satışı!

Hacı, Hakan ve Kerim Sabancı New York’taki evlerini Britanya Virjin Adaları’ndaki ‘offshore’ bir şirkete 3 milyon 425 bin dolara sattı. Hayat Re. Limited Şirketi'nin ise görünen ve kayıtlı hiçbir faaliyeti bulunmuyor.



Türkiye'nin yanı sıra yurt dışındaki birçok yerde gayrimenkulleri bulunan Sabancı Ailesi ilginç bir satışa imza attı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Arzu ile Ömer Sabancı'nın oğulları Hacı, Hakan ve Kerim'in sahibi olarak görünen New York'taki lüks daire 2015 yılında satıldı. Bölgenin gözdesi Beşinci Cadde'deki Olympic Tower'da bulunan 1 yatak odalı rezidans daire, 3 milyon 425 bin dolara el değiştirdi.

Sabancı Ailesi nden garip daire satışı!

Bugünün kuruyla yaklaşık 18 milyon 600 bin liraya denk gelen dairenin yeni sahibi ise şahıs değil şirketti. New York Belediyesi'nin onayının bulunduğu resmi satış belgesine göre; Sabancı Ailesi, daireyi 'Hayat Re. Limited Şirketi'ne sattı.

Sabancı Ailesi nden garip daire satışı!

Hayat Re. Limited Şirketi'nin ise görünen ve kayıtlı hiçbir faaliyeti bulunmuyordu. Satış belgesinde şirketin belirtilen adresi ise Karayipler'de bulunan ve Birleşik Krallık'a bağlı adalar topluluğu olan Britanya Virjin Adaları'ydı. Alıcı firmanın adresi araştırıldığında ise 'Hayat Re'nin adresinin bir offshore şirkete ait olduğu tespit edildi.

Sabancı Ailesi nden garip daire satışı!

Hacı, Hakan ve Kerim Sabancı'nın lüks rezidanslarını sattığı Olympic Tower'da oturanlar arasında Gucci Ailesi, Nicolas Cage ve birçok NBA yıldızı gibi dünyaca ünlü starlar da bulunuyor.


Geri Dön