29 / 03 / 2024

Sabancı Grubu'ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Sabancı Grubu'ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Sabancı Holding Çimento Grubu, çimento sektöründeki fiyatlama politikası ile ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, Ocak ayından itibaren bazı düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu belirttiler. 



Sabancı Holding Çimento Grubu, çimento sektöründeki fiyatlama politikasıyla ilgili bir açıklama yayımladı. Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na destek sebebi ile yıl içerisinde gereken düzenlemenin yapılmadığını belirten yetkililer, Ocak ayından itibaren bazı düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu belirtti ancak iddia edildiği gibi yüzde 40'lık bir zam olmayacağını da söylediler. Sabancı'dan yapılan açıklama şöyle:

''Bilindiği gibi çimento üretiminin ana girdilerine yıl içinde gelen artış nedeniyle fiyat ve üretim maliyeti arasındaki makas üretici aleyhine daralmıştır. Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na Topluluk olarak verdiğimiz destek sebebiyle, normal şartlar altında maliyet artışları nedeniyle, yıl içerisinde yapılması gereken fiyat düzenlemeleri yapılmamıştır.

Mevcut durumda işlerimizin sürekliliği ve global pazarlardaki rekabetçi konumumuzun korunabilmesi adına Ocak 2019’dan itibaren bazı fiyat düzenlemeleri kaçınılmaz bir hal almıştır.

Ancak ülkemiz ekonomisine destek için Topluluğumuz haberlerde bahsi geçen %40 oranında bir zam yapmayı planlamamaktadır. Topluluk olarak birinci önceliğimiz her zaman olduğu gibi bugün de ülkemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaktır.''

MÜSİAD'dan çimento zammına tepki!


Geri Dön