28 / 03 / 2024

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.



Sabancı Holding, holdingin yüzde 60, bağlı ortaklığı Çimsa'nın da yüzde 40 oranında sermayesine katılacağı Hollanda'da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV (CSC BV) unvanlı yeni bir şirket kurulması kararı verdi. 

Dünya'da yer alan habere göre; Sabancı Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Sabancı Topluluğu'nun küresel beyaz çimento ticaretinde lider oyuncu olma hedefine ulaşabilmesi için şirketimizin mali gücü ile bağlı ortaklığımız Çimsa'nın operasyonel kabiliyetinin yurt dışında tek bir çatı altında birleştirilerek daha verimli ve güçlü bir platform yaratılması planlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, Çimsa'nın yurt dışında beyaz çimento operasyonlarını üstlenen iştiraklerinden Cimsa Americas Cement Manufacturing and Sales Corporation, Cimsa Cement Sales North Gmbh ve Cimsa Cementos Espana S.A.U.'nun hisselerinin yüzde 100'ü ile Cimsa Adriatico S.R.L.'nin hisselerinin Çimsa'nın sahip olduğu yüzde 70 hissenin tümü Hollanda'da kurulacak yeni şirkete satılacak.

Açıklamada oluşturulacak yeni yapılanma ile beraber, Çimsa'nın yurt dışındaki beyaz çimento operasyonlarını üstlenen iştirak paylarının CSC BV'ye devrinin planlandığı, Sabancı Topluluğu'nun beyaz çimento yatırımlarının CSC BV çatısı altında toplanmasının amaçlandığı belirtti.

Sabancı Holding çimento sektöründe 50 yılı geride bıraktı!


Geri Dön