25 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist çalışmaları devam ediyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist ve Mütemmimleri işinin 1. etabının yüzde 95 seviyesine ulaştığını söyledi..



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sabiha Gökçen Havalimanındaki 2. pist çalışmalarının iki etap halinde devam ettiğini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Turhan, 'Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist ve Mütemmimleri' işinin 1. etabının yüzde 95 seviyesine ulaştığını bildirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist çalışmaları devam ediyor!

Turhan, Savunma Sanayii Başkanlığı ve DHMİ arasında imzalanan protokol doğrultusunda yürütülen projenin 1. etap işleri, 2. pistin yapılacağı alandaki mevcut doğalgaz ve enerji nakil hatlarının deplasesi, yol bağlantılarının tünel içine alınması, ilave çevre güvenlik tel örgüsü ve yollarından oluştuğunu söyledi. Turhan sözlerine şu şekilde devam etti; 

"1. etap projesinin tutarı 584 milyon lira. 1. etaptaki çalışmaların belli bir seviyeye ulaşmasının ardından ihale edilen 2. etap projesi ise tam bağımsız 3 bin 500 metre uzunluğunda paralel bir pist, ilave paralel taksi yolları, apron, PAT sahalarının yanında yeni bir hava trafik kontrol kulesi, itfaiye binası, teknik bina gibi üstyapı işlerinden oluşuyor. 1,4 milyar lira tutarındaki 2 etap projesi yüzde 44 seviyelerine ulaştı."

 


Geri Dön