25 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci pistinin 2. etabı için yer teslimi yapıldı mı?

Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci pistinin 2. etabı için yer teslimi yapıldı mı?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistinde son durum ne? Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistin ikinci etabına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistinin son durumunu kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in '2. pist soruları' başlıklı yazısı...

Beş sene önce 1 milyar 398 milyon Türk Lirası'na Makyol'a ihale edilen, ihalenin ardından  Kalyon-Makyol-Cengiz tarafından kurulan KMC ortaklığına devrei gerçekleştirilen fakat inşaat esnasında tünel çökmesi sebebiyle tamamlanamayan ve geçtiğimiz günlerde “güçlendirme” ismiyle ve pazarlık usulüyle yeniden ihale edilen (842,2 milyon TL yaklaşık değer) Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistin ikinci etabına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı 2 nci pistinin 2. etabı için yer teslimi yapıldı mı?

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistin ikinci etabına en uygun teklifi sunan Met-Gün ile Kalyon'a yakın İspa ortaklığına yer tesliminin yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili birkaç soru sorulabilir: 

- 2. pistin 2. etap inşaatı için KMC Adi Ortaklığı'na bütçeden ne kadarlık bir ödeme gerçekleştirildi? (Daha önce Makyol'a ne kadar ödemede bulunulmuştu?)

- İnşaat hangi orandayken devralındı?

- Bitirilmemiş bir inşaatın hak edişleri, (yani tamamlanmayan imalatın bedeli) şirkete peşin ödenmiş olabilir mi?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni ihale yapıldı!


Geri Dön