25 / 04 / 2024

Sağlık turizmi Kalkınma Planı'nda!

Sağlık turizmi Kalkınma Planı'nda!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşen SAİK Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım, Türkiye’nin ‘sağlık turizmi ülkesi’ olması yolunda çok önemli bir adım atıldığını dile getirdi...



5 yıl önce kurulan SAİK'in başkanlığını yürüten  İzmir  Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, İstanbul'da Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve kurmaylarıyla, sağlık turizmi başlıklı toplantıda bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, Müsteşar Dr. Eyüp Gümüş, Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ve Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş ile SAİK üyelerinin katıldığı toplantıyı değerlendiren Yıldırım, "Müezzinoğlu'ndan, Sağlık Bakanlığı olarak güçlü bir icraat ve yol haritasıyla sağlık turizminde yanınızdayız" mesajı aldıklarını söyledi.

Müezzinoğlu'nun göreve gelmesiyle, Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı, Sağlığı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün kurulduğunu belirten Dr. Yıldırım, "Konuya daha aktif şekilde el attı. Sağlık turizmi, artık ulusal kalkınma planına alındı. Buna bağlı olarak Sağlık Turizmi Genel Müdürlüğü kurulması düşünülüyor. Daha önce koordinatörlüktü, sonra daire başkanlığı yapıldı, şimdi ise genel müdürlük gündemde. Muhatabımız belli olacak. Bu çok önemli bir gelişme. SAİK'te Sağlık Bakanlığı Danışman Üyeliği vardı, boştu. İlk kez görevlendirme yapıldı ve DEİK ve Bakanlık arasındaki koordinasyon ile bilgi akışını güçlendirmek adına sağlık turizmiyle ilgili Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, SAİK Yürütme Kurulu'nda danışman üyeliğe getirildi" dedi. 


Bakanlık onaylı sistem

Yıldırım, Müezzinoğlu'nun kurulacak Türkiye Sağlık Enstitüleri hakkında bilgi verdiği toplantıda, sağlık turizmine ivme kazandıracak Türkiye Kanser Enstitüsü, Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü ve Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüleri'nin önemine dikkat çektiğini kaydetti. Yıldırım, "Sayın Bakan, hastanelerin kalite anlamında yurt dışında emin adımlarla sağlık işbirliklerini hayata geçirebilecekleri, bakanlık onaylı bir akreditasyon sisteminin oluşturulacağı ve bu güvenceyle sağlık turizminin daha sağlıklı adımlar ve denetim mekanizmasının varlığıyla yürütüleceğinin altını çizdi" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön