29 / 03 / 2024

türkiye sağlık turizmi

türkiye sağlık turizmi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) raporuna göre, Türkiye'yi tedavi olmak için tercih eden yabancı hasta sayısı son 5 yılda 5 kat artışla 583 bine ulaştı.

Türkiye sağlık turizminde merkez oluyor!

TBMM 24. Dönem Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar: Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye tedavi olmak için yüz binlerce insan geliyor. Yeni ve Büyük Türkiye budur" dedi.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Dünya turizm liderleri World Tourism Forum İstanbul'da buluştu!

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, sağlık turizminin, "termal sağlık turizmi", "medikal turizm", "yaşlı bakımıyla ilgili merkezlerin koordinasyonu" olmak üzere 3 noktada birleştiğini belirtti.

Türkiye'de sağlık turizminde rekor kırıldı!

Sağlık ve tıbbi nedenlerle Türkiye’ye gelenlerin sayısı geçen yıl zirveye çıktı. Türkiye’ye gelen kişi sayısı, 2003 yılında 139 bin 971 iken, geçen yıl 414 bin 658’e ulaştı. Günde ortalama bin 136 kişi tedavi için Türkiye'ye geldi.

Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar!

Sağlık hizmetlerindeki kaliteyi uygun fiyatla sağlayan Türk sağlık sektörü Avrupalı hastanın da radarına girdi. Türkiye, şimdi de Avrupa'da daha fazla yabancı hasta gelmesi için çalışmasını hızlandırıyor.

Sağlık turizmi Kalkınma Planı'nda!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşen SAİK Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım, Türkiye’nin ‘sağlık turizmi ülkesi’ olması yolunda çok önemli bir adım atıldığını dile getirdi...

Türkiye'ye gelen turistler için mobil uygulama yazılımı geliştirildi!

Türkiye'ye gelen turistlerin ihtiyaç duydukları anda, istedikleri uzmanlık dalında, kendi dilini ya da anlaşabileceği bir dili konuşabilen sağlık uzmanlarına ulaşmalarını sağlayan mobil uygulama yazılımı tamamlandı

Türkiye sağlık turizminde 100 bin yatak kapasitesine ulaşacak!

" Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı ve Eylem Planı " doğrultusunda, Sağlık Bakanlığına bağlı kaplıca tesisleri, kullanım hakkı devri yöntemiyle uzun süreli olarak özel sektöre devredilecek.

Şifa arayan yabancı Türkiye'yi rekora taşıdı!

Türkiye'ye tedavi için gelip 1 yıl içinde ayrılanların sayısı geçen yılın ilk yarısında 97 bin 62 iken, bu yılın aynı döneminde 162 bin 445 kişi çıkış yaptı. Söz konusu dönemde artış oranı yüzde 67'yi buldu.

Mehmet Sönmez: Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar!

Sağlık turizminde Türkiye’nin büyük potansiyeli olduğunu söyleyen Dr. Mehmet Sönmez “2023 hedefi olan 20 milyar dolar hayal değil. Yeter ki yerel yönetimler destek versin” dedi

Türkiye sağlık turizmi dünyaya tanıtılacak!

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai'de etkinlikler düzenlediklerini belirtti...

Müezzinoğlu: Sağlık Turizmi gelirini 1,5 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarmayı istiyoruz!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "1,5 milyar dolar sağlık turizmi gelirini 2018'de 9-10 milyar dolara, 2023 yılında da 20- 25 milyar dolara çıkartmayı istiyoruz. Bunun altyapısı Türkiye'de var. Tıbbi tecrübe de var"...

Sağlık turizminde 400 bin hasta bekleniyor!

Sağlık Bakanlığı, sağlık turizminin geliştirilmesi için 2 milyon TL bütçe ayırdı. Sadece bu yıl için hedeflenen gelir 4 milyar TL. Yine bu yıl 400 bin yabancı hastanın tedavi amacıyla Türkiye'ye gelmesi tahmin ediliyor...

Türkiye sağlık turizminde atağa geçiyor!

Sağlık Bakanlığı "Hayatınız için doğru tercih" sloganıyla ülkeye daha fazla yabancı hasta çekmeyi planlıyor. Yarın başlayacak iki günlük toplantıda, sağlık turizminin geliştirilmesi için yürürlüğe konulacak mevzuata son şekli verilecek.

Ndb Tercümanlık Hizmetleri Ve Sağlık Turizmi Seyahat Acentesi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ndb Tercümanlık Hizmetleri Ve Sağlık Turizmi Seyahat Acentesi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nevzat Doğukan Buz tarafından kuruldu.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Reborn Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Reborn Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Güngören’de 100 bin TL sermaye bedeli ile İshak Demirtaş tarafından kuruldu.

Kral Sağlık Turizmi Ve Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Kral Sağlık Turizmi Ve Emlak Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Amer Bakrı tarafından kuruldu.

For You Aesthetıc Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu!

For You Aesthetıc Sağlık Turizmi Anonim Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Elif Çınar tarafından kuruldu.

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Kingdom Sağlık Turizmi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kingdom Sağlık Turizmi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Baylan ve Murat Seheryıldızı ortaklığında kuruldu.

Gençerler Sağlık Turizmi Seyahat Acenteliği İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gençerler Sağlık Turizmi Seyahat Acenteliği İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Esra Gençer Traş tarafından kuruldu.

Monowela Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Monowela Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de 200.000,00 TL sermaye bedeli ile Murat Emin Çelik tarafından kuruldu.

Dignidad Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Dignidad Sağlık Turizmi Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Emine Kübra Sarıdaş tarafından kuruldu.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri 2022! İşte son durum!

Bütün sağlık çalışanlarının yakından takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri hakkında beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerinde son bilgiler…

türkiye sağlık turizmi Haberi

türkiye sağlık turizmi

Dünyanın en çok turist çeken 6'ncı ülkesi konumundaki Türkiye'ye sağlık turizmi için gelen hasta sayısında büyük artış yaşanıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) raporuna göre, Türkiye'yi tedavi olmak için tercih eden yabancı hasta sayısı son 5 yılda 5 kat artışla 583 bine ulaştı. Bu yolla elde edilen gelir 2,5 milyar doları aştı. Türkiye'de fiyatların Avrupa'ya göre yüzde 60 daha ucuz olması, ilgiyi artırıyor. Örneğin İspanya'da 39 bin ile 43 bin dolar arasında yapılan by-pass ameliyatı, ülkemizde 8 bin 500 ile 21 bin dolar, Avrupa'da 10 bin avroya yapılan saç ekim operasyonları Türkiye'de 5 bin liraya mal oluyor. Sadece Körfez'den 76 bin sağlık turistinin yaklaşık 35 bini saç ektirdi. Bu kapsamda sağlık turizmindeki güçlü potansiyel, 2023 hedefleri arasına da girdi.


25...