25 / 04 / 2024

Sağlık turizminde hedef hedef 2 milyon kişi!

Sağlık turizminde hedef hedef 2 milyon kişi!

Sağlık alanında yapılan yatırımlar önümüzdeki yıllar için büyük bir avantaj olarak değerlendiren TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektörü, Sağlık Bakanlığı ve özel sağlık kuruluşları birlikte adım atması ve ortak bir program belirlemesine işaret etti



Sağlık alanında yapılan yatırımlar önümüzdeki yıllar için büyük bir avantaj olarak değerlendiren TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektörü, Sağlık Bakanlığı ve özel sağlık kuruluşları birlikte adım atması ve ortak bir program belirlemesine işaret ederek, "Doğru adımlar atılırsa 2023 yılı için hedeflenen 2 milyon uluslararası hasta ve 20 milyar dolar sağlık turizmi gelirine çok önceden ulaşmak mümkün." Türkiye'nin sağlık turizmindeki potansiyeli rakamların bununla sınırlı kalmayacağını gösteriyor. Nitekim hedef 2023 yılında 2 milyon uluslararası hastayı Türkiyede tedavi etmek. Bu nedenle hem turizmciler ayağında hem de sağlık sektörü ayağında çalışmalar sürüyor. Sağlık Bakanlığı nın bugün itibarıyla 32 bin yatak kapasiteli hastane inşaatı halen devam ediyor. Bu inşaatların bir kısmı bu yıl, bir kısmı 201 5, kalan kısmı da 201 6 yılında bitecek. Ayrıca kamuözel sektör ortaklığıyla yapılan inşaatlar var. 


Onlar da 201 6-201 7 yılında devreye girecek. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra sağlık turizminden gelir beklentisi 201 7-201 8 yıllarında 9-10 milyar dolar, 2023 yılında da 20-25 milyar dolar" diye konuştu. 

Bizim Gazete


Geri Dön