27 / 04 / 2024

Sahibinden satılık Falkland adası!

Sahibinden satılık Falkland adası!

Falkland Adaları’ndan biri olan Pebble Adası, üzerindeki hayvanlarla birlikte sahibinden satışa çıkarıldı. Bedeli belirlenemeyen ada için açık teklifler alınacak.



İngiltere'de 700 adadan oluşan Falkland’da Pebble Adası sahibi tarafından satışa çıkarıldı. 150 yıldır Dean ailesine ait ada üzerinde 125 büyükbaş hayvan ve sayısız kuş, deniz aslanı ve penguen bulunuyor.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, adanın sahibi Sam Harris, işletmesi gittikçe zorlaşan adayı satmaya karar verdiğini belirtiyor. Aile bölgedeki diğer adaları için alıcı buldu ama henüz Pebble Adası’na bir talip çıkmadı. Aile, adayı satın alacak kişinin sadece çiftçilikle değil adanın her şeyiyle ilgilenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Harris’in büyük-büyük-büyük babası John Markham Dean Pebble adasını ve çevresindeki bazı adaları 1869 yılında toplamda 400 sterlin’e satın almıştı. Britanyalı emlakçılar bugüne kadar adaya bir değer biçebilmiş değil. Harris “Yakın zamanda belirlenmiş bir bedel yok o yüzden tekliflere açığız” diye konuştu.

6.5 kilometre uzunluğundaki taşlı plajı bulunan adanın uzunluğu ise toplam 32 kilometre. Harris ailesinden kimse adada yaşamıyor ama turistler adada bulunan konaklama noktalarında kalabiliyor. Bölge özellikle kuş gözlemcileri ve tarih meraklılarının uğrak noktası.
 


Geri Dön