19 / 04 / 2024

Şahinbey Belediyesi Selçuklu Gençlik Merkezinin temelini attı!

Şahinbey Belediyesi Selçuklu Gençlik Merkezinin temelini attı!

Gençlik merkezi ve sosyal tesis yapımına büyük önem veren Şahinbey Belediyesi 4 mahalleye hitap edecek olan Selçuklu Gençlik Merkezinin temelini attı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Gaziantep ve Şahinbey'imiz hızla gelişiyor...



Gençlik merkezi ve sosyal tesis yapımına büyük önem veren Şahinbey Belediyesi 4 mahalleye hitap edecek olan Selçuklu Gençlik Merkezinin temelini attı.


Yeşilevler Mahallesinde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Milletvekili Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Temel atma töreni öncesi şarkılar söylendi. Mahalle sakinleri söylenen şarkılarla halaylar çekti.  Temel atma töreni öncesi açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Gaziantep ve Şahinbey'imiz hızla gelişiyor. Yeni, yeni mahalleler kuruyoruz. Son 5 yıl içinde Şahinbey'imiz de 117 bin nüfus artışı oldu. Şuan nüfusumuz 817 bin'e ulaştı. Hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyoruz. Öncelikle çarpık yapılaşmanın önlenmesi, palanlı gelişmeye 5 yıldan beri azami gayret gösteriyoruz. Sürekli yapıcı bir şekilde planlı gelişmenin önünü açıyoruz. 5 yıldan buyana takip ettiğimiz politikanın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. 


Son beş yıl içinde 5 bin konut yapımını belediye imkanları ile gerçekleştirdik. Son beş yıl içinde 45 bin konut yaptık. Toplamda 50 bin konut yani 250 bin kişinin yaşayacağı yeni yaşam alanları demek. Bunları daha da geliştireceğiz. Yeni dönemde Şahinbey'in bir çok noktasında yeni yerleşim yerleri kurmak suretiyle bu düzenli yapılaşmayı daha geliştireceğiz. Göreve geldiğimiz de hiçbir mazeretin arkasına sığınmadık. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere caddelerin geliştirilmesi yeni konut yapımları, eski sanayi sitesinin kaldırılıp yerine yeni sanayi sitesinin kurulması başta olmak üzere birçok yapılamaz denen projeler bu dönemde gerçekleşti. Dar gelirli vatandaşlar için konut üretimi gerçekleştirdik. Bu Pazar Mavikent konutlarımızda  bin ailemizi konut sahibi yapacağız. şimdi daha büyük projeler peşindeyiz. Şimdi gençlik merkezi temelini atıyoruz. Şuana kadar 5 yıl içinde 11 tane küçük tesisimizi 65'e tamamladık. Şimdi dev bir tesis yapıyoruz. Toplamda 4 bin 705 metre kare inşaat alanı olan zemin oturumu 871 metre kare olacak olan tesisimizden 31 tane sınıf olacak. Aslında bir okul yapıyoruz. Burada kurslar vereceğiz. Tesisimizde Spor salonu mevcut. Maliyeti 3,5 milyon TL'dir. Çocuklarımız bu tesisten gelip yararlanacak kütüphanesinden, fen lisesine hazırlık kurslarından, üniversite hazırlık kurslarından hanım kardeşlerimiz gelip bu tesisten faydalanacak, gençlerimiz yararlanacak. Burada insanımıza dokunuyoruz. Onların hem yaşam kalitesini artıyoruz. Eğitimlerine ciddi katkı sağlıyoruz" dedi.


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, "Bu tesis kadınlarımıza, çocuklarımıza hizmet verecek bir bina. Onların yaşamsal ihtiyaçlarını, sosyal ihtiyaçlarını fiziksel ihtiyaçlarını, çocuklarımız ihtiyaçlarını giderecek çok özel bir bina. Projeyi gördüğümüzde Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na kütüphane gibi olmuş dedim. İnanılmaz güzel bir proje yapmışlar. Belediyemiz gerçekten kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Bu çalışmalar bizim için çok önemli çünkü şehrimizin yüzde 70'i çarpık kentleşme çok hızlı göçün beraberinde getirdiği bir sonuç bu nedenle kentsel dönüşüm çok önemli. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.


Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, çocukları, gençler ve kadınlar için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Yola çıkarken söylediğimiz çok önemli bir şey var 'Şehir insanın aynasıdır', 'İnsanda şehrin aynasıdır' bizim şehircilikteki, medeniyet tasarrufuna baktığımız zaman bir Selçuklu mimarisiyle yapılan bir sosyal tesis için buradayız. Bu söylediğimiz şeyin bizim için sözde kalmadığını eyleme dönüştüğünü gösteren eserler çıkardığımızı, ürettiğimizi gösteren bu tesisin temel atma törenindeyiz. Baktığımız zaman her gün bir ilçemizde bir eser ortaya çıkarıyor. Her gün açılışlar yapıyoruz. Bu şehir hızlı bir şeklide gelişiyor dönüşüyor ve güzelleşiyor. Her şey çocuklar için. Her şey gençler, kadınlar için her şey insanımız için. İnsanımızın hayır duasını almak içindir. Milletimizin hayır duasını almak için bunu yapıyoruz" diye konuştu. Yapılan açılış konuşmaları sonrası temel atma töreni gerçekleşti.



Şahinbey Belediyesi 


Geri Dön